Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Orechové kolieska s čokoládovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Orechové kolieska s čokoládovým krémom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Orechové kolieska s čokoládovým krémom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 30
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tieto lahodné orechové kolesá s čokoládovo-kávovým krémom sú ideálnym receptom, ak hľadáte niečo špeciálne na vianočné pečenie alebo iné sviatočné príležitosti. sú výbornou možnosťou na využitie bielkov, ktoré vám zostali z iného pečenia.

reklama:

Suroviny

  • 4 bielky
  • 60 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 40 g hladkej múky
  • 1 lyžica kakaa
  • 100 g mletých orechov
  • štipka soli
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice instantnej kávy
  • 100 g čokolády na varenie
  • 100 g kryštálového cukru
  • celé orechy na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite tým, že bielky vyšľaháte do tuhej peny so štipkou soli. Potom postupne pridávajte práškový cukor, kým nevznikne pevná a lesklá zmes. Ďalej pridajte kakao, múku, roztopené maslo a nakoniec mleté orechy. Cesto by malo mať konzistenciu, ktorá sa ľahko tvaruje.

2. Krok

Cesto preložte do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie vytvorte kolečka s priemerom približne 3 cm. Počas pečenia sa zväčšia, preto si dajte pozor na vzdialenosti medzi nimi. Na polovicu koliečka pridajte ešte kúsok orecha ako dekoráciu. Pečte asi 20 minút pri teplote 170 °C, kým nebudú jemne zlatisté.

3. Krok

Na prípravu krému si odložte 3 lyžice smotany, v ktorých rozmiešajte instantnú kávu. V hrnci zahrejte kryštálový cukor, aby sa začal topiť a karamelizovať. Po vytvorení karamelu opatrne pridajte zvyšok smotany a miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí. Následne pridajte nalámanú čokoládu a kávu a varte na miernom ohni, až sa zmes spojí do hladkého krému. Nechajte ju vychladnúť, ideálne cez noc v chladničke.

4. Krok

Keď je krém dobre vychladený, vyšľahajte ho do hladkého a nadýchaného krému pomocou šľahača.

5. Krok

Hotové koliečka spájajte pomocou čokoládového krému. Na každé spojte dve – jednu s orechom a druhú bez orecha.

reklama:

Tieto orechové kolieska sú skutočne lahodnou maškrtou, ktorá si získa každého, kto ju ochutná. Doprajte im čas, aby sa chuť a textúra dokonale prepojili a budete sa tešiť z neodolateľného výsledku.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

37 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.