- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- perník
- Orechové medovníky
Orechové medovníky
- Kusov: 50
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 12min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 250 g práškového cukru
- 150 g mletých vlašských orechov
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 2 vajcia
- 100 ml oleja
- 150 g medu
- 1 lyžice perníkového korenia
- 1 vajce na potretie
Postup prípravy
1. Krok
V miske spojíme celé vajíčka s preosiatym cukrom. Pridáme med a olej a spolu dobre vymiešame. Do tekutej zmesi zapracujeme zomleté orechy. Do inej väčšej misky preosejeme múku, do ktorej primiešame sódu, kypriaci prášok a perníkové korenie. K múkovej zmesi prelejeme tekutú medovo-orechovú zmes a rukami vypracujeme tuhé cesto. Ak cesto aj po spojení do jedného bochníka príliš lepí, pridáme doň trošku múky a opäť zapracujeme.
2. Krok
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme do chladničky na aspoň 12 hodín. Na ďalší deň ho rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme medovníčky. Ukladáme ich na vymastený plech. Medovníčky pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom.
3. Krok
Pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C do zlatova (cca 8 minút). Medovníčky môžeme po vychladnutí zdobiť polevou ako klasické. Alebo pred pečením do stredu každého položíme polovicu alebo štvrtinu oriešku a upečieme ich spolu s orieškami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
475 videní