- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- susienky
- Orechové medvedie labky
Orechové medvedie labky
- Kusov: 60
- Porcií: 60
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 240 g masla
- 180 g hladkej múky
- 160 g mletých vlašských orechov
- 20 g kakaa
- 1 škoricový cukor
- maslo a polohrubá múka na formičky
Postup prípravy
1. Krok
Zo všetkých surovín vypracujte hladké cesto, zabaľte do fólie a dajte na niekoľko hodín odležať do chladničky.
2. Krok
Rúru predhrejte na 180°C (horný/dolný ohrev), kovové formičky pred prvým použitím vymažte maslom a vysypte múkou.
3. Krok
Z cesta oddeľujte malé kúsky a vtlačte do formičiek. Vrstva cesta musí byť tenká, pretože počas pečenia narastú. Dajte piecť do vyhriatej rúry asi na 10 minút (v závislosti od veľkosti formičiek).
4. Krok
Nechajte mierne vychladnúť, potom opatrne vyklopte z formičiek. Skladujte v chlade v uzavretej dóze a nechajte aspoň 1-2 týždne rozležať.
5. Krok
Labky môžete obaliť v zmesi práškového a vanilkového cukru , alebo podľa fantázie môžete použiť čokoládovú polevu a mleté orechy rôzneho druhu..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
184 videní