Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Orechové rezy „Krantz“

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Orechove rezy krantz.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.youtube.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 8 vajec
  • 100 g práškového cukru
  • 80 g polohrubej múky
  • 100 g nahrubo zomletých vlašských orechov
  • 1 prášok do pečiva
  • Karamel:
  • 200 g cukru
  • 50 g masla
  • Krém:
  • 4 žĺtka
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 400 ml mlieka
  • 40 g hladkej múky
  • 220 g masla
  • Sneh:
  • 4 bielká
  • 220 g práškového cukru
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • Krantz:
  • 80 g cukru
  • 70 g nasekaných vlašských orechov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vyšľaháme 8 bielkov do peny, potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh. Do snehu pridávame po jednom žĺtka a za každým premiešame.

2. Krok

V inej miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a orechy.. všetko premiešame. Zmes pridáme k vyšľahaným vajciam, a spolu zľahka premiešame.

3. Krok

cesto vylejeme na plech 20 x 30 vyložený s papierom na pečenie a uhladíme..

4. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút. Upečenú piškótu necháme vychladnúť a potom prekrojíme na 2 časti..

5. Krok

Pripravíme si karamelovú polevu: 200 g kryš..cukru skaramelizujeme, pridáme maslo a zahrejeme kým sa všetko neprepojí. Karamel necháme mierne vychladnúť dáme do špricu a nastriekame na plát a potom rozotrieme..

6. Krok

Krém: Do misy si dáme cukor , vanilkový cukor, a 4 žĺtka. Premiešame .. pridáme 100 ml mlieka a spolu vyšľaháme metličkou.. Zmes vlejeme do ostatného mlieka a na miernom plameni za stáleho šľahania varíme do zhustnutia..

7. Krok

Uvarený krém zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť.. Potom prešľaháme šľahačom, a pridáme mäkké maslo.. Spolu vyšľaháme do jemného a hladkého krému.

8. Krok

Karamel prikryjeme polovicou krému a priložíme druhý piškótový plát ktorý mierne pritlačíme.. na vrch dáme druhú polovicu krému a rozotrieme..

9. Krok

Sneh: Vyšľaháme 4 bielká do peny, potom pridáme 220 g práškového cukru a ušľaháme sneh, do ktorého nakoniec dáme 2 lyžice citrónovej šťavy.

10. Krok

Sneh si dáme do vodného kúpeľa a nad parou bez toho aby sa nám miska dotýkala vody šľaháme metličkou Kým sneh nestuhne. Sneh necháme mierne vychladnúť a rozotrieme ho na vrchnú vrstvu krému a zarovnáme..

11. Krok

Krantz: Do menšieho hrnca si dáme cukor a necháme ho skaramelizovať..Pridáme 70 g nasekaných vlašských orechov a premiešame , kým sa orechy nespoja s karamelom..

12. Krok

Karamelovú zmes nanesieme na plech, ktorý si vytrieme olejom alebo maslom, a rozotrieme stierkou.. Necháme karamel poriadne vychladnúť a zatuhnúť.. potom ho zlúpneme, dáme do mikroténového vrecka a rozbijeme ho tĺčikom na mäso.. Kúskami karamelizovaných orechov posypeme sneh .

13. Krok

Zákusok necháme zachladiť na 4 hodiny, a potom nakrájame na porcie..

reklama:

https://youtu.be/vD341guolzw

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2479 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.