- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Orechovo jablkové vrkoče
Orechovo jablkové vrkoče
- Kusov: 10
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 25 g droždia
- 2 žĺtky
- 1 dcl bieleho jogurtu
- 1,5 dcl mlieka
- 1 dcl oleja
- 3 lyžice cukru
- kôra z jedného citróna
- štipka soli
- Plnka:
- 5 stredných jabĺk
- 50 g mletých vlašských orechov
- škoricový cukor
- 3 lyžice cukru
Postup prípravy
1. Krok
Droždie rozpustené v troche teplého sladkého mlieka pridáme k surovinám na cesto a vymiesime stredne mäkké cesto. Necháme na teplom mieste prikryté kysnúť asi 50 minút. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik hrúbka 0,5 cm. Na jednu polovicu cesta rozložíme nastrúhané jablká, potom posypeme mletými vlašskými orechmi a preložíme druhú polovicu cesta (prikryjeme). Trochu sploštíme a ostrým nožom nakrájame 2 cm tyčinky. Tyčinky po jednej zvrtnite do vrkoča a položte na plech. Potrieme trochou rozšľahaného bielka a potom pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista.
2. Krok
Plnka: Kým nám cesto kysne, pripravíme si plnku. Nahrubo nastrúhané jablká dobre vyžmýkame a na panvici rozohrejeme lyžicu masla, jablká trochu podusíme, pokvapkáme trochou citrónovej šťavy. Bude to trvať 2 - 3 minúty.. Mleté vlašské orechy zmiešame s cukrom a škoricou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
719 videní