- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- karamelová roláda,
- Orechovo-karamelová roláda
Orechovo-karamelová roláda
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 12min
- Hotové Za: 60min
http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/07/orechovo-karamelova-rolada.html
Suroviny
- 4 vajcia
- 4PL hnedý cukor
- 4PL polohrubá múka
- 70g mleté lieskovce alebo vlašské orechy
- 50ml horúcej vody
- Plnka:
- 150g maslo
- 397g salko- karamel ( jedna plechovica)
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr vyšľaháme sneh.
2. Krok
Vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista a pridáme preosiatu múku.
3. Krok
Vlejeme horúcu vodu a pridáme pomleté lieskovce.
4. Krok
Opatrne vmiešame tuhý sneh.
5. Krok
Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme 10-12 minút na 180 °C.
6. Krok
Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády a po vychladnutí opatrne stiahneme papier
7. Krok
Do hotového karamelu vmiešame maslo.
8. Krok
A vyšľaháme. Dostať už hotový karamel, alebo sa dá uvariť a to tak, že konzervu kondezovaného sladeného mlieka vložíme do hrnca s vodou a 2-2,5 hod. varíme aby skaramelizovala. Potom konzervu necháme vychladnúť a po otvorení dobre vychladnutý karamel vymiešame s maslom.
9. Krok
Roládu rozvinieme a natrieme plnkou (trochu plnky si necháme, na potretie vrchu rolády
10. Krok
A zvinieme. Potrieme vrch zvyšnou plnkou a posypeme mletými orechmi. A dáme stuhnúť do chladničky.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.2 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
29923 videní