Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Orechovo makový zákusok s višňami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Orechovo makový zákusok s višňami
9
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
ZDROJ:www.proverenirecepti.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod

Screenshot_13 1.jpgScreenshot_14 1.jpgScreenshot_15 2.jpgScreenshot_16.jpgScreenshot_17.jpgScreenshot_18.jpgScreenshot_19.jpg

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 120 g mletého maku
  • 120 g mletých vlašských orechov
  • 120 g práškového cukru
  • 6 bielkov
  • 2 žĺtky
  • Ovocná vrstva:
  • 500 g čerstvých alebo mrazených višní bez kôstky
  • 100 g cukru
  • 10 g kukuričného škrobu + 2 lyžičky
  • lyžička vody
  • 5 g želatíny + 3 lyžice vody
  • Žltý krém:
  • 4 žĺtky
  • 100 g cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 500 ml mlieka
  • 1 vanilkový alebo smotanový puding
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 125 g masla
  • šťava z jedného citróna
  • Poleva:
  • 100 g bielej čokolády
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 5 g želatíny
  • 3 lyžice vody
  • na dekoráciu:
  • mandľové lupienky
  • čerstvé višne
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo by malo mať izbovú teplotu..1 Balík želatíny si rozdelíme na dve časti a každú časť si dáme do pohára z vodou, zalejeme 3 lyžicami vody a necháme napučať..

2. Krok

pripravíme si krém.Žĺtky si vyšľaháme v troche mlieka, potom pridáme asi 100 ml mlieka, škrob a puding a poriadne vymiešame..ostatné mlieko si dáme variť spolu s cukrom aj s vanilkovým cukrom, a keď sa varí primiešame pudingovú zmes a uvaríme hustý pudingový krém..Po odstavení prikryjeme fóliou a necháme takto úplne vychladnúť..

3. Krok

pripravíme si aj ovocnú vrstvu..Višne s cukrom si dáme do hrnca variť..V troche vody si rozmiešame škrob a keď sa višne varia primiešame škrob a uvaríme hustú kašu..Tú necháme mierne vychladnúť a potom vmiešame napučanú želatínu a dobre premiešame.

4. Krok

Pripravíme si makovo orechovú piškótu..Zmiešame si v miske mak, orechy.Vyšľaháme bielka najskôr so štipkou soli, potom k nim postupne pridáme práškový cukor a ušľaháme tuhý sneh.Potom pridáme po jednom žĺtka a nakoniec vmiešame mak s orechami..

5. Krok

Na plech 20 x 30 si dáme papier n a pečenie a vylejeme zmes cesta ktoré zarovnáme..pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 20 - 25 minút..

6. Krok

Po upečení necháme piškótu troch vychladnúť..Potom ju vyklopíme , dáme dole papier na pečenie a vrátime ju nazad na plech..na piškótu následne rozotrieme višňovú vrstvu a zarovnáme.Dáme do chladničky na pár minút zatuhnúť..medzitým si dokončíme krém.

7. Krok

Puding ktorý sa nám vychladil vyšľaháme šľahačom..pridáme k nemu po kúskoch maslo, a citrónovú šťavu..Krém potom rovnomerne rozotrieme na višňovú vrstvu a dáme nazad do chladničky..

8. Krok

Nakoniec ci pripravíme polevu z bielej čokolády..Dáme si variť smotanu akeď je horúce odstavíme ju a pridáme k nej nalámanú čokoládu..potom poriadne rozmiešame do hladka a nakoniec pridáme rozpustenú želatínu a zas dôkladne premiešame..Polevu vylejeme na krém, a necháme takto poriadne zatuhnúť..Až po úplnom zatuhnutí nakrájame zákusok na porcie..Dozdobíme mandľovými lupienkami a višňami..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3784 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.