Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Orechovo makový zákusok s višňami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Orechovo makový zákusok s višňami
9
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
ZDROJ:www.proverenirecepti.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod

Screenshot_13 1.jpgScreenshot_14 1.jpgScreenshot_15 2.jpgScreenshot_16.jpgScreenshot_17.jpgScreenshot_18.jpgScreenshot_19.jpg

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 120 g mletého maku
  • 120 g mletých vlašských orechov
  • 120 g práškového cukru
  • 6 bielkov
  • 2 žĺtky
  • Ovocná vrstva:
  • 500 g čerstvých alebo mrazených višní bez kôstky
  • 100 g cukru
  • 10 g kukuričného škrobu + 2 lyžičky
  • lyžička vody
  • 5 g želatíny + 3 lyžice vody
  • Žltý krém:
  • 4 žĺtky
  • 100 g cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 500 ml mlieka
  • 1 vanilkový alebo smotanový puding
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 125 g masla
  • šťava z jedného citróna
  • Poleva:
  • 100 g bielej čokolády
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 5 g želatíny
  • 3 lyžice vody
  • na dekoráciu:
  • mandľové lupienky
  • čerstvé višne
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo by malo mať izbovú teplotu..1 Balík želatíny si rozdelíme na dve časti a každú časť si dáme do pohára z vodou, zalejeme 3 lyžicami vody a necháme napučať..

2. Krok

pripravíme si krém.Žĺtky si vyšľaháme v troche mlieka, potom pridáme asi 100 ml mlieka, škrob a puding a poriadne vymiešame..ostatné mlieko si dáme variť spolu s cukrom aj s vanilkovým cukrom, a keď sa varí primiešame pudingovú zmes a uvaríme hustý pudingový krém..Po odstavení prikryjeme fóliou a necháme takto úplne vychladnúť..

3. Krok

pripravíme si aj ovocnú vrstvu..Višne s cukrom si dáme do hrnca variť..V troche vody si rozmiešame škrob a keď sa višne varia primiešame škrob a uvaríme hustú kašu..Tú necháme mierne vychladnúť a potom vmiešame napučanú želatínu a dobre premiešame.

4. Krok

Pripravíme si makovo orechovú piškótu..Zmiešame si v miske mak, orechy.Vyšľaháme bielka najskôr so štipkou soli, potom k nim postupne pridáme práškový cukor a ušľaháme tuhý sneh.Potom pridáme po jednom žĺtka a nakoniec vmiešame mak s orechami..

5. Krok

Na plech 20 x 30 si dáme papier n a pečenie a vylejeme zmes cesta ktoré zarovnáme..pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 20 - 25 minút..

6. Krok

Po upečení necháme piškótu troch vychladnúť..Potom ju vyklopíme , dáme dole papier na pečenie a vrátime ju nazad na plech..na piškótu následne rozotrieme višňovú vrstvu a zarovnáme.Dáme do chladničky na pár minút zatuhnúť..medzitým si dokončíme krém.

7. Krok

Puding ktorý sa nám vychladil vyšľaháme šľahačom..pridáme k nemu po kúskoch maslo, a citrónovú šťavu..Krém potom rovnomerne rozotrieme na višňovú vrstvu a dáme nazad do chladničky..

8. Krok

Nakoniec ci pripravíme polevu z bielej čokolády..Dáme si variť smotanu akeď je horúce odstavíme ju a pridáme k nej nalámanú čokoládu..potom poriadne rozmiešame do hladka a nakoniec pridáme rozpustenú želatínu a zas dôkladne premiešame..Polevu vylejeme na krém, a necháme takto poriadne zatuhnúť..Až po úplnom zatuhnutí nakrájame zákusok na porcie..Dozdobíme mandľovými lupienkami a višňami..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3561 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.