- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Orechový ježkovia
Orechový ježkovia
- Kusov: 25
- Porcií: 25
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 45min
chutné…
Suroviny
- 1 lístkové cesto
- 350g pomleté vlašské orechy
- 100g práškový cukor
- 1dl horúce mlieko
- klinčeky na očká pre jezkov
- 1ks vajíčko na potretie
Postup prípravy
1. Krok
Cesto vyvaľkáme s radielkom rozkrájame na štvorce , na každý dáme orechovú plnku urobenú rozmiešaním orechov,cukru a horúceho mlieka..
2. Krok
Potom stočíme do šúľka,na jednej strane urobíme ježkovi noštek a na druhej podhnene koniec do spodu,potom dáme na plech a potrieme vajíčkom a k nošteku dáme očká/klinčeky/
3. Krok
Nakoniec nožnicami ponadstrihujeme vrch telíčka a to budú jeho pichliače.Pečieme pri 200 st do zlata,dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3758 videní