Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Orechový koláč s pomarančovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pomarancovy.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Orechová piškóta :
  • 4 bielka
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 150 g cukru
  • 2 lyžice strúhanky
  • 1 lyžica hladkej múky
  • citrónová kôra
  • štipka soli
  • Maslový pomarančový krém:
  • 200 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 4 žĺtky
  • 1 pomaranč
  • Na ozdobu :
  • 200 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plech (35x22 cm) vystelieme papierom na pečenie. ■ Rúru vyhrejeme na 180°C .

2. Krok

Vlašské orechy pomelieme najemno. Z bielkov vyšľaháme penu. Za stáleho šľahania postupne pridávame cukor. Šľaháme, kým nám nevznikne tuhý sneh z bielkov. V ktorom sa topí cukor. Do snehu jemne vmiešame pomleté ​​vlašské orechy, strúhanku a múku. Cesto nalejeme na plech, jemne uhladíme. Piškótu pečieme cca. 20 minút

3. Krok

MASLOVÝ POMERANČOVÝ KRÉM. Pripravíme si vodný kúpeľ . Pomarančovú kôru nastrúhame najemno, šťavu vytlačíme a precedíme. Vaječné žĺtky a pomarančový džús dáme do misky nad vodný kúpeľ. Pridáme cukor, múku, pomarančovú kôru a soľ. Za stáleho miešania vareškou zahrievame asi 10 minút. Kým krém nezhustne.. Krém odstavte a ochlaďte na izbovú teplotu. Medzi tým niekoľkokrát premiešajte.

4. Krok

Krém dotuha vyšľaháme až tesne pred použitím. Vychladnutý krém rýchlo vyšľaháme. Potom postupne zašľaháme kúsky masla izbovej teploty. Šľahačku vyšľahám tesne pred zostavovaním zákuska.

5. Krok

Z vychladnutej piškóty opatrne stiahneme papier. Dáme ju na podnos a rovnomerne navrstvíme krém. Časť šľahačky rozotrieme na krém. Zvyšok vložte do cukrárskeho vrecka a zákusok ozdobte.. Koláčik môžeme ozdobiť kúskami pomarančov. ■ Koláč dobre vychlaďte v chladničke.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

156 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.