- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Orechový nugát
Orechový nugát
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 250 g medu
- 300 g arašidov (ošúpaných )
- 300 g cukru
- 1 lyžička oleja na potretie
- 2 bielky
- 50 ml vody
- 1 lyžička citrónovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Arašidy vložte na suchú panvicu a smažte na miernom ohni do zlatista. Dajte všetok cukor do hrnca s hrubým dnom, zalejte vodou, pridajte med.
2. Krok
Sirup varte na miernom ohni, kým nezovrie, a potom ďalších 15 minút za pravidelného miešania lyžičkou. Z citróna vytlačte šťavu,. Vložte bielka do veľkej misy a šľahajte ich mixérom do peny, potom pridajte citrónovú šťavu a pokračujte v šľahaní bielkov, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy.
3. Krok
Teraz malým prúdom lejte medový sirup z hrnca a pokračujte v šľahaní mixérom. Celú hmotu šľahajte mixérom, asi 7-10 minút po pridaní medového sirupu.
4. Krok
Pridajte všetky pražené arašidy do sladkej zmesi a premiešajte lyžičkou, kým sa rovnomerne nerozložia. Vyložte hocijakú formu či menší plech potravinárskou fóliou, namažte ju tenkou vrstvou rastlinného oleja a vylejte celú hmotu orechov a vyrovnajte ju lyžičkou. Formu s nugátom vložíme na noc do chladničky – mala by stuhnúť.
5. Krok
Ráno môžete nakrájať.. Je to paráda..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
20 videní