Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Orechový zákusok s mascarpone citrónovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Orechovy zakusok s mascarpone citronovym kremom.jpg
10
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:miremirc.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 50min

Dsc_0159.jpgDsc_0160.jpgDsc_0162.jpgDsc_0163.jpgDsc_0164.jpgDsc_0168.jpgDsc_0171.jpgDsc_0181.jpgDsc_0182.jpg

reklama:

Suroviny

  • Orechová piškóta:
  • 12 bielkov
  • 12 lyžíc práškového cukru
  • 12 lyžíc mletých sušienok
  • 12 lyžíc mletých vlašských orechov
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • štipka soli
  • Mascarpone krém:
  • 6 žĺtkov
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžica škrobu
  • 250 ml mlieka
  • 125 g mascarpone
  • 200 ml kyslej smotany
  • šťava z polovice citróna
  • Čokoládový krém:
  • 6 žĺtkov
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžica škrobu
  • 250 ml mlieka
  • 160 g horkej čokolády
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • Glazúra:
  • 100 g cukru
  • 100 g celých orechov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z orechového cesta budeme piecť dve piškóty..Čiže buď si hotové cesto rozdelíte na dve časti, alebo si vyšľahajte dve cesta, s tým že si rozdelíte ingrediencie na cesto na polovicu ..6 bielkov atď.

2. Krok

najskôr vyšľaháme bielka so štipkou soli do peny, potom pridáme po lyžiciach práškový cukor a ušľaháme tuhý sneh.Sneh musí byť naozaj pevný a šľahajte podľa potreby hoc aj 10 minút..Potom vmiešame orechy premiešané s múkou a mletými sušienkami.Miešame zľahka najlepšie stierkou.

3. Krok

Hotové cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie . (30 x 40 ).A pečiem dve piškóty.Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C asi 20 minút.Po upečení necháme vychladnúť a preklopíme a papier odstránime.

4. Krok

Pripravíme si mascarpone krém..vyšľaháme žĺtka s cukrom, potom pridáme škrob a vmiešame mlieko..Hrniec dáme na mierny oheň a za stáleho miešania uvaríme hustý krém..Po uvarení prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

5. Krok

Do vychladnutého krému potom vmiešame mascarpone, citrónovú šťavu a kyslú smotanu..Vymiešame hladký krém..Ten rozotrieme na prvý plát orechovej piškóty..

6. Krok

Čokoládový krém si pripravíme podobne ako mascarpone..Vymiešame žĺtky s cukrom, potom pridáme škrob , a mlieko..Uvaríme krém na strednom plameni a potom odstavíme a vmiešame nalámanú čokoládu a premiešame kým sa čokoláda neprepojí..Takto prikryté fóliou necháme vychladnúť.potom po vychladnutí vmiešame vyšľahanú šľahačku..

7. Krok

Na mascarpone krém priložíme druhý plát orechovej piškóty a na ňu rozotrieme čokoládový krém..takto vložíme zákusok do chladničky najlepšie na pár hodín (cez noc).

8. Krok

Na druhý deň si pripravíme karamelizované orechy.Na panvici s nepriľnavým povrchom si na sucho opražíme celé vlašské orechy..Zosypeme ch na plech vyložený s papierom na pečenie..panvicu vytrieme a urobíme na nej z cukru karamel s ktorým zalejeme orechy..Takto necháme zatuhnúť a potom rozmixujeme v mixéri..pripravenou strúhankou z karamelu posypeme povrch zákusku..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.6 / 5)

19 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

60546 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.