Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Oreo Tvarohová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Oreo.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • Korpus 23 priemer:
  • 130 g horkej čokolády
  • 130 g masla
  • 165 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 70 g polohrubej múky
  • Plnka:
  • 18 ks oreo sušienok
  • 800 g tvarohu alebo mascarpone
  • 4 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 g čokolády
  • ďalej potrebujeme:
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžička kakaa
  • 20 g bielej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme cesto.Roztopíme si čokoládu vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke.

2. Krok

V miske si vyšľaháme maslo s cukrom do peny, potom po jednom pridáme vajcia a za každým poriadne premiešame.

3. Krok

Potom pridáme roztopenú a vychladnutú čokoládu, premiešame a zľahka vmiešame múku.Vznikne nám hladké cesto, ktoré si odložíme bokom.

4. Krok

Tvaroh alebo mascarpone s zmiešame s kyslou smotanou a pridáme vanilkový aj práškový cukor.Premiešame dohladka a potom vmiešame jedno po druhom vajcia.

5. Krok

Z tejto plnky si odoberieme 1/3 a vmiešame do nej roztopenú a vychladnutú čokoládu 50 g.

6. Krok

Do maslom vymaznej odopínacej tortovej formy nalejeme cesto.Na cesto poukladáme oreo sušienky. Nalejeme jednu polovicu bielej plnky, potom navrstvíme opatrne čokoládovú plnku, a do poslednej vrchnej vrstvy pridáme nadrobno zmixovné oreo sušienky.(cca 5 - 6 ks)

7. Krok

Takto pripravenú tortu vložíme do predhriatej rúry na 160°C .Na dno rúr položíme nádobu s vodou a pečieme asi 60 minút.

8. Krok

Po upečení skontrólujeme tortu ..Po potrasení by sa mal stred ešte triasť.Rúru vypneme a necháme ešte 30 minút vo vypnutej rúre pomaly chladnúť.

9. Krok

Po 30 minútach necháme vychladnúť na izbovú teplotu, a potom vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny.

10. Krok

Na zdobenie si vyšľaháme smotanu na šľahanie s práškových cukrom.Šľahačku si rozdelíme a do jednej časti vmiešame kakao.Dáme si do cukrárskeho vrecka a fantázii sa medze nekladú..)))Nakoniec prizdobíme nastrúhanou bielou čokoládou alebo hoblinkami z bielej čokolády.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.8 / 5)

12 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

19401 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.