- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Orieškové praliné
Orieškové praliné
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 300 g lieskových orieškov
- 300 g cukru
Postup prípravy
1. Krok
Lieskové orechy opražíme na suchej panvici do zlatista. Potom, kým sú orechy ešte teplé, zabaľte ich do kuchynskej utierky a lieskové orechy spolu pošúchajte aby ste odstránili časť šupiek.
2. Krok
Dajte všetok cukor v rovnomernej vrstve do panvice alebo hrnca s hrubým dnom predhriatej na miernom ohni. Cukor zahrievajte, kým sa nezačne topiť a nechytí svetlo karamelovú farbu. Kým sa cukor topí, nie je potrebné ho miešať, panvicu môžete len mierne potriasť alebo pokrútiť.
3. Krok
Vložte lieskové orechy do horúcej panvice a miešajte, kým karamel rovnomerne nepokryje orechy. Aby to bolo pohodlnejšie, orechy som najprv nasekala nahrubo.
4. Krok
Potom položte skaramelizované lieskové orechy na teflónovú alebo silikónovú podložku. Rýchlo uhladíme do tenšej vrstvy. Nechajte 20-30 minút úplne vytvrdnúť.
5. Krok
Nalámte karamelizované lieskové orechy na malé kúsky a vložte do misky mixéra. Začnite mixovať, postupne zvyšujte rýchlosť. Ak nie je mixér príliš výkonný, určite si robte prestávky, aby sa neprehrial. Na začiatku bude hmota pripomínať vlhký sypký piesok. Potom sa začne uvoľňovať olej a stane sa homogénnou. Mixujte, kým nedosiahnete konzistenciu hladkej tekutej pasty.
6. Krok
Hotovú pastu dajte do čistej nádoby. Praliné je hotové, dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
39 videní