Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Orieškové rožky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Orieskove rozky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 150 g mletých pražených lieskových orieškov
  • 210 g margarínu alebo masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 lyžica mlieka
  • Na obaľovanie :
  • práškový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misy nasypeme múku, soľ, prášok do pečiva, práškový cukor, vanilkový cukor, mleté ​​opražené lieskové oriešky, kocky studeného margarínu a lyžicu mlieka a potom vypracujeme cesto. Zabalíme ho do priehľadnej fólie a necháme v chladničke aspoň hodinu, prípadne cez noc.

2. Krok

Z vychladnutého cesta formujeme valčeky jedným z troch osvedčených spôsobov: a) Špeciálne plechové formičky v tvare rožkov (podobné ako na labky) vymastíme a vysypeme múkou. Z cesta odtrhávame kúsky a vtlačíme do formy tak, aby vyplnilo trochu viac ako polovicu priestoru. Formičky poukladajte na plech . b) Z cesta vytvarujte valček a potom ho priečne nakrájajte na rovnaké krúžky. Z každého najskôr vytvarujte guľu, potom tenší valček a potom ho zahnite do polkruhu. Rožteky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. c) Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vhodnou formou vykrojíme rožky a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

3. Krok

Vytvarované rožky pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C, kým ich okraje mierne nezhnednú (asi 10-15 min.). Vyberte plech a v prípadoch pod b) a c) nechajte vychladnúť, potom ich oddeľte od papiera, pričom pri variante a) ich musíte z formy ihneď vytriasť ešte horúce.

4. Krok

Rožky obaľte v práškovom cukre a zavreté skladujte v plechových škatuľkách.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

320 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.