- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Orieškové rožky
Orieškové rožky
- Kusov: 40
- Porcií: 40
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 150 g mletých pražených lieskových orieškov
- 210 g margarínu alebo masla
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 250 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- 1 lyžica mlieka
- Na obaľovanie :
- práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Do misy nasypeme múku, soľ, prášok do pečiva, práškový cukor, vanilkový cukor, mleté opražené lieskové oriešky, kocky studeného margarínu a lyžicu mlieka a potom vypracujeme cesto. Zabalíme ho do priehľadnej fólie a necháme v chladničke aspoň hodinu, prípadne cez noc.
2. Krok
Z vychladnutého cesta formujeme valčeky jedným z troch osvedčených spôsobov: a) Špeciálne plechové formičky v tvare rožkov (podobné ako na labky) vymastíme a vysypeme múkou. Z cesta odtrhávame kúsky a vtlačíme do formy tak, aby vyplnilo trochu viac ako polovicu priestoru. Formičky poukladajte na plech . b) Z cesta vytvarujte valček a potom ho priečne nakrájajte na rovnaké krúžky. Z každého najskôr vytvarujte guľu, potom tenší valček a potom ho zahnite do polkruhu. Rožteky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. c) Cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vhodnou formou vykrojíme rožky a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
3. Krok
Vytvarované rožky pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C, kým ich okraje mierne nezhnednú (asi 10-15 min.). Vyberte plech a v prípadoch pod b) a c) nechajte vychladnúť, potom ich oddeľte od papiera, pričom pri variante a) ich musíte z formy ihneď vytriasť ešte horúce.
4. Krok
Rožky obaľte v práškovom cukre a zavreté skladujte v plechových škatuľkách.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
274 videní