Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Orieškovo čokoládová torta (bez múky)

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Orieskovo cokoladova torta bez muky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
likechocolate.net
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:5 hod
reklama:

Suroviny

  • 3 vajcia
  • štipka soli
  • 125 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 140 g masla
  • 80 g tmavej čokolády
  • 110 g lieskových orieškov
  • Krém:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 85 g nutella alebo podobného orieškového krému
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejeme na 180 ° C, tortovú formu dobre vyložíme papierom na pečenie.

2. Krok

Lieskové orechy krátko opečieme na suchej panvici, len kým sa šupky nezačnú oddeľovať. Okamžite ich trieme suchou utierkou, aby sa oddelili šupky, potom ich zomelieme alebo rozmixujeme.

3. Krok

Žĺtky a 75 g cukru a vanilkový cukor vyšľahajte šľahačom, kým nezískate bledožltú zmes, ktorá zvýši objem na dvojnásobok..

4. Krok

Čokoládu s maslom rozpustíme spolu nad parou alebo v mikrovlnnej rúre a za stáleho miešania pomaly pridávame k žĺtkom.

5. Krok

Pridajte lieskové orechy a premiešajte.

6. Krok

Z bielkov a štipky soli vymiešajte tuhý sneh, potom pridajte zvyšných 50 g cukru a šľahajte na najvyšších otáčkach, kým sa nerozpustí všetok cukor. Zľahka stierkou vmiešame do čokoládovej zmesi, kým sa všetko rovnomerne nespojí.

7. Krok

Cesto preložíme do formy a pečieme 35-45 minút, v závislosti od veľkosti formy, ktorú používate. Špáradlo, ktorým skontrólujete prepečenosť , by malo vyjsť takmer čisté, len s niekoľkými drobkami. Torta sa počas pečenia trochu zdvihne a popraská a po vytiahnutí bude klesať a ‘klesať’, je to normálne. Ochlaďte vo forme a potom opatrne vyberte.

8. Krok

Medzitým vymiešame smotanu na šľahanie do šľahačky . Pridajte nutellu a miešajte, kým nezískate tuhý krém - len pozor, aby ste krém neprešľahali.. Ozdobte krémom vychladnutý koláč a nechajte ho ešte dobre zatuhnúť.. Torta je najlepšia deň po upečení.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

595 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.