- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Oškvarkové kocky
Oškvarkové kocky
- Kusov: 30
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 350 g hladkej múky
- 100 g mletých mandlí
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 225 g mletých oškvarkov
- 75 g mascarpone
- 50 ml smotany na šľahanie
- soľ podľa chuti
- korenie podľa chuti
- 25 g oškvarkov na vrch
- Plnka :
- 150 g smotanového syra
- 75 g mascarpone
- 30 ml smotany na šľahanie
- tymián a pažítka podľa chuti
- soľ a korenie podľa chuti
- 150 g višňového džemu
Postup prípravy
1. Krok
V miske zmiešame múku, mleté mandle a prášok do pečiva. Pridáme smotanu na šľahanie, mascarpone a oškvarky a všetko spolu premiešame. Medzitým ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti. Mali by sme dostať stredne tuhé cesto. Vymiesené cesto zabaľte do fólie a dajte do chladničky aspoň na hodinu.
2. Krok
Odpočinuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2,5 cm a potom na nakrájame alebo vykrajujeme štvorce alebo kolieska Štvorce cesta potom poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, natrieme zmesou vajíčka a smotany a potom posypeme trochou oškvarkov. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 180°C 20 minút. Hotové oškvarkové kocky po troche oddýchnutia, ale ešte teplé rozrežte na polovicu. (Ak vychladnú, budú oveľa drobivejšie, )
3. Krok
Všetky suroviny okrem džemu odmeriame do misky a dôkladne premiešame. Hotový krém dajte do cukrárskeho vrecka a až do použitia nechajte v chladničke. Višňový džem rozmixujeme tyčovým mixérom a potom ho tiež dáme do cukrárskeho vrecka.
4. Krok
Spodnú polovicu rozpolených, vychladnutých oškvarkových kociek najskôr naplníme smotanovým syrom, potom višňovým džemom naplníme malý „bazén“, ktorý v strede zostane. Keď sme s tým hotoví, položíme na ne vrchnú časť a potom to isté urobíme so všetkými našimi koláčikmi. Pri podávaní posypte vrch oškvarkového občerstvenia lupienkami soli, čerstvo mletým korením a tymianom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
15 videní