Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Oškvarkové kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Oskvarkove.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 30
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 350 g hladkej múky
  • 100 g mletých mandlí
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 225 g mletých oškvarkov
  • 75 g mascarpone
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • soľ podľa chuti
  • korenie podľa chuti
  • 25 g oškvarkov na vrch
  • Plnka :
  • 150 g smotanového syra
  • 75 g mascarpone
  • 30 ml smotany na šľahanie
  • tymián a pažítka podľa chuti
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 150 g višňového džemu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske zmiešame múku, mleté ​​mandle a prášok do pečiva. Pridáme smotanu na šľahanie, mascarpone a oškvarky a všetko spolu premiešame. Medzitým ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti. Mali by sme dostať stredne tuhé cesto. Vymiesené cesto zabaľte do fólie a dajte do chladničky aspoň na hodinu.

2. Krok

Odpočinuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2,5 cm a potom na nakrájame alebo vykrajujeme štvorce alebo kolieska Štvorce cesta potom poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, natrieme zmesou vajíčka a smotany a potom posypeme trochou oškvarkov. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 180°C 20 minút. Hotové oškvarkové kocky po troche oddýchnutia, ale ešte teplé rozrežte na polovicu. (Ak vychladnú, budú oveľa drobivejšie, )

3. Krok

Všetky suroviny okrem džemu odmeriame do misky a dôkladne premiešame. Hotový krém dajte do cukrárskeho vrecka a až do použitia nechajte v chladničke. Višňový džem rozmixujeme tyčovým mixérom a potom ho tiež dáme do cukrárskeho vrecka.

4. Krok

Spodnú polovicu rozpolených, vychladnutých oškvarkových kociek najskôr naplníme smotanovým syrom, potom višňovým džemom naplníme malý „bazén“, ktorý v strede zostane. Keď sme s tým hotoví, položíme na ne vrchnú časť a potom to isté urobíme so všetkými našimi koláčikmi. Pri podávaní posypte vrch oškvarkového občerstvenia lupienkami soli, čerstvo mletým korením a tymianom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

64 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.