- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Oškvarkové pagáče
Oškvarkové pagáče
- Kusov: 40
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 3:0 hod
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 3:20 hod
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 50 g bravčovej masti
- 20 g kvasníc
- 3 dl mlieka
- 2 lyžičky soli
- 2 - 3 lyžice bieleho vína (nemusí byť)
- 350 g mletých oškvarkov
- 1 vajce na potretie
Postup prípravy
1. Krok
Mlieko si zahrejeme aby bolo vlažné..Asi do 1 dl si rozmrvíme kvasnice.pridáme trochu cukru aby nám naskočili..Počkáme asi 10 minút..Medzitým si do misky preosejeme múku,pridáme k nej soľ, rozpustenú masť a víno ak ho chcete použiť..Prilejeme kvasnice s mliekom, a dolejeme aj ostatné mlieko..Vymiesime hladké cesto.Cesto nesmie byť ni husté ani lepivé..
2. Krok
Necháme cesto nakysnúť asi 30 mintút. Potom ho rozvaľkáme na 1 cm a potrieme mletými oškvarkami.Zvinieme ho do valca a potom valec preložím z jednej strany ku stredu a takisto aj zo strany druhej ku stredu..Potom preložíme na polovicu..Prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť.
3. Krok
Po 30 minútach cesto vyvaľkáme na 7 - 8 mm znova zakrútime do valca poprekladáme ...
4. Krok
To isté urobíme znovu po 20 minútach..a opäť po 20 minútach..nakoniec po poslednej fáze prekladania necháme cesto kysnúť 30 minút..Potom ho nakoniec rozvaľkáme na 2 cm hrúbku a povykrajujeme pagáčiky ktoré po povrchu narežeme nožom na mriežku.
5. Krok
Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie asi 2 cm od seba.. A každý jeden pagáčik potrieme rozšľahaným vajíčkom..Podľa chuti ich tiež môžete zvrchu posypať buď to hrubozrnnou soľou, rascou sézamom alebo inými semienkami.
6. Krok
Takt pripravené pagáče pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 15 - 20 minút...
Priemerné hodnotenie receptu
(3.6 / 5)
32 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
35380 videní