- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Oškvarkové pagáče
Oškvarkové pagáče
- Kusov: 40
- Porcií: 40
- Čas Prípravy: 1:30 hod
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 1:55 hod
Suroviny
- 1 kg polohrubej múky
- 300 g mletých oškvarkov
- 50 g droždia
- 1 lyžička cukru
- 0,5 l mlieka
- 2 lyžičky soli
- 2 žĺtky
- 100 g masla
- rasca
- 1 vajce na potretie
- 3 lyžice mlieka na potretie
Postup prípravy
1. Krok
do múky rozdrobíme maslo ,pridáme žĺtky,soľ, a vopred pripravený kvások z mlieka a trochy cukru.Dobre vymiesime a necháme kysnúť na teple..najlepšie 1 hodinu.
2. Krok
rozvaľkáme na 1 cm a lyžicou potrieme mletými oškvarkami (ak sú oškvarky málo slané prisolíme) a cesto poprekladáme.Ak nemáte predstavu ako prekladať , tak najskôr si preložíme vrchnú časť k stredu, potom spodnú časť k stredu..a potom oba kraje tiež k stredu.cesto si otočte, aby bolo bez preložených koncov na druhú stranu a prikryte utierkou.
3. Krok
nechajte kysnúť cca 20 minút, potom porozťahujte rukami a znovu potrite oškvarkami a takisto preložte.toto ešte raz zopakujte po 20 minútach.Nechajte opäť podkysnúť.
4. Krok
Cesto zľahka vyvaľkajte a vykrajujte pagáčiky.pohárom alebo okrúhlym vykrajovátkom.
5. Krok
ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.na vrchu každého pagáčika urobte mriežku ostrým nožom ,a potrite vajcom .môžete pagáčiky posypať rascou alebo sézamom.
6. Krok
takto pripravené pagáče ešte nechajte na plechu 20 minút podkysnúť a potom pečieme pri 180 °C cca 25 minút.
7. Krok
po vybratí z rúry potrite mliekom , prikryte utierkou a nechajte 10 minút odpočívať.
Odporúčame tiež:
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
786 videní