- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Oškvarkové palacinky
Oškvarkové palacinky

- Kusov: 12
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 450 - 500 ml mlieka
- 2 vajcia
- 150 g hladkej múky
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička soli
- na každú palacinky 1 lyžica oškvarkov
Postup prípravy
1. Krok
Cesto na palacinky pripravíme spojením a zmiešaním ingrediencií: mlieko, vajcia, múka, rastlinný olej, cukor a soľ. Vajíčka odporúčam najskôr zmiešať so soľou, cukrom a polovicou mlieka. Potom pridajte múku a premiešajte.
2. Krok
Potom môžete po častiach pridať zvyšok mlieka a rozhodnúť sa o hustote pre vaše obvyklé palacinkové cesto. Moje cesto je príliš tekuté, ale ja ho mám rada na tenké palacinky.
3. Krok
Homogénne cesto bez hrudiek by sa malo nechať postáť asi 15 minút, potom by sa do neho mal vmiešať rastlinný olej.
4. Krok
Zvoľte optimálnu teplotu na vyprážanie palaciniek; Pred prvou palacinkou sa odporúča panvicu jemne vymastiť zeleninou alebo ghee. Nasledujúce palacinky by sa mali robiť bez oleja, t.j. už je v ceste a pridá sa aj tuk z oškvarkov. Existujú tri spôsoby, ako pridávať oškvarky.. Záleží na tom, čo je pre vás výhodnejšie a na type pečenia.
5. Krok
Prvá možnosť. Oškvarky vložte do panvice a ihneď nalejte cesto, ktoré špirálovite rozlejte tak, aby škvarky zostali na mieste a neposunuli sa na jednu stranu ani na okraje. Keď je prvá strana upečená, placku otočíme na druhú stranu a dopečieme.
6. Krok
Druhá možnosť. Časť cesta vylejeme na rozohriatu panvicu a rovnomerne cesto rozlejeme.. Potom ihneď pridajte požadované množstvo oškvarkov.
7. Krok
Tretí spôsob. Oškvarky vmiešame priamo do cesta a cesto nalejeme na panvicu, v ktorej už sú. To je vhodné, ale množstvo oškvarkov v palacinkách sa môže líšiť.
8. Krok
Tieto palacinky so škvarkami podávame aj s kyslou smotanou, ale na tom netrvám! Sú dobré samy o sebe.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14 videní