- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Oškvarkové rožky
Oškvarkové rožky
- Kusov: 30
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 370 g hladkej múky
- 25 g droždia
- 4 lyžice kyslej smotany
- 1 lyžička soli
- 0,5 lyžice bravčovej masti
- 0,5 lyžice rastlinného masla
- 1 vajce
- 100 g oškvarkov
- 40 g strúhaného syra
- 1 lyžica roztopenej bravčovej masti
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 žĺtok na potretie
- semienka podľa chuti na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Do vlažnej kyslej smotany vmiešame droždie. Do odmeranej múky pridáme soľ, čierne korenie, malé vajce, mleté oškvarky, mäkký tuk, maslo, kyslú smotanu zmiešanú s droždím, zvyšnú kyslú smotanu. Veľmi dobre a dôkladne premiešajte. Zľahka pomúčime a prikryté necháme na teplom mieste cca. do 1 hodiny.
2. Krok
Teraz prichádza skladanie! Vykysnuté rozvaľkáme na pomúčenej doske cca. 1 cm . Natenko potrieme rozpusteným tukom, posypeme trochou strúhaného syra a preložíme. Zľava doprava do stredu, sprava doľava . Zhora nadol do stredu a zdola nahor do cesta. Nechajte 20 minút odpočívať.
3. Krok
Opäť rozvaľkáme, potrieme tukom, posypeme trochou syra a preložíme rovnakým spôsobom. Opäť odpočívajte 20 minút. Opäť rozvaľkáme, natrieme tukom, posypeme syrom a preložíme. Odložíme na chvíľu bokom. Nakoniec ho na jemne pomúčenej doske rozvaľkáme na obdĺžnik hrubý 1 cm. Nakrájame trojuholníky a z hrubšej časti zvinieme do rožka.
4. Krok
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, nie tak tesne. Potrieme žĺtkom, posypeme semienkami a dáme piecť na 200°C do hneda. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
350 videní