Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Oškvarkové slimáky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Oskvarkove trojuholniky.png
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 30
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 kocka droždia
  • 1 lyžica cukru
  • 125 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 2 žĺtky
  • 120 g masla
  • 1 lyžička soli
  • 450 g hladkej múky
  • Plnka :
  • 300 g oškvarkov
  • 1 vajce
  • 100 g kyslej smotany
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžica strúhanky
  • Na potretie :
  • 2 bielka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Droždie rozdrobíme a zmiešame s lyžicou cukru a vlažným mliekom, potom necháme aktivovať. Múku preosejeme do vhodnej nádoby, pridáme soľ, rozpustené maslo/margarín, vajíčko, žĺtok a pridaný kvások a vymiesime cesto. Nádobu prikryte kuchynskou utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť až hodinu.

2. Krok

Pomeľte oškvarky Môžete ich pomlieť na hrubšie, aby vám ostali menšie kúsky, alebo ich úplne premeniť na hladkú zmes, podľa toho, čo chcete. Pridajte vajíčko a kyslú smotanu do mletých oškvarkov, pridajte soľ a korenie podľa chuti a všetko dobre premiešajte.

3. Krok

Vzniknuté cesto rozvaľkáme valčekom na obdĺžnik s rozmermi asi 25 cm x 50 cm. Potrite ho plnkou nie až ku okrajom, potom posypte strúhankou a zrolujte dlhšou stranou. TIP: Ak chcete menšie slimáky, cesto zrolujte z oboch strán smerom do stredu. Roládu narežte priečne na trojuholníky, ktoré poukladáte na plech vystlaný papierom na pečenie. PLUS TIP: Roládu môžete krájať aj rovnobežne s ňou, aby ste získali tvar slimákov, a nie trojuholníkov. Necháme ich pol hodiny odpočívať na plechu, potrieme ich bielkom a potom pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút.

reklama:
Puzici sa cvarcima 7 768x768 1.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

624 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.