Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Ostružinový koláčik

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
YIvGeOLm3nI
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

 

reklama:

Suroviny

  • Korpus:
  • 4 vajcia
  • 150 g cukru
  • 100 g polohrubej múky
  • 100 g škrobu (solamyl alebo gustin)
  • 1 prášok do pečiva
  • plnka:
  • 300 g černíc
  • 20 g želatíny
  • 500 g kyslej smotany
  • 100 g cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Namočím želatínu do 150 ml vody.Necháme ju v klude stáť.Bielka si oddelíme od žĺtkov a žĺtka vyšľaháme s cukrom a s 5 lyžicami horúcej vody do peny.

2. Krok

K múke primiešame škrob a prášok do pečiva .Potom si vyšľaháe bielka do peny. K žĺtkam vmiešame múku a nakoniec pridáme vyšľahané bielka ..Zľahka premiešame a dáme do vymastenej tortovej formy.Priemer 26.

3. Krok

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 180°C 20-25 minút.

4. Krok

Teraz ideme na plnku:Zmiešame si kyslú smotanu s cukrom do hladka.Potom v mixéri vymixujeme černice .Aby sme sa zbavili zrniečok pretrieme cez sitko a premiešame s kyslou smotanou.

5. Krok

Želatínu si zahrejeme ,potom vmiešame do černíc s kyslou smotanou.Necháme 5-10 minút v chlade trochu postáť aby nám plnka trochu zahustla a potom je pripravená na plnenie.

6. Krok

Prerežete korpus na dve časti a plníte cernicovou plnkou.Nechajte cez noc ztuhnúť v chladničke a na druhý deň si pochutnajte.

7. Krok

Tiež sa dajú ako je na obrázku odpiecť tri samostatné korpusy. Pripravené cesto si rozdelíte na tri rovnaké časti a upečiete každý zvlášť. Skrátite tým samozrejme aj čas pečenia na 10-12 minút..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2519 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.