Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Osvieženie z vašej záhrady: Domáci sirup z medovky

Kuchyňa:
Chod: ,
Náročnosť:
reklama:
Osvieženie z vašej záhrady: Domáci sirup z medovky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Osvieženie z vašej záhrady: Domáci sirup z medovky Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Máte na záhrade medovku? Táto nenápadná bylinka ukrýva v listoch množstvo chuti aj upokojujúcich vlastností. Ak si chcete jej vôňu uchovať aj na neskôr, vyskúšajte domáci medovkový sirup. Výborne sa hodí do studených nápojov i teplých čajov – a jeho príprava je jednoduchšia, než by ste si mysleli.

reklama:

Suroviny

  • 200 gramov čerstvej medovky
  • 2 litre prevarenej vody
  • 2 celé citróny
  • 2 gramy kyseliny citrónovej
  • 1 kilogram kryštálového alebo trstinového cukru
  • voliteľne pár vetvičiek levandule pre jemnú arómu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite tým, že si uvaríte vodu a necháte ju vychladnúť. Vďaka tomu sa uchová jemnosť byliniek a citrónov bez zbytočného varenia.

2. Krok

Medovku opláchnite a vložte do veľkej nádoby, ideálne sklenenej. Citróny nakrájajte na kolieska a pridajte k bylinkám. Ak máte levanduľu, pridajte aj tú – postačí niekoľko vetvičiek na prevoňanie.

3. Krok

Zmes zalejte vychladnutou vodou, prikryte a odložte na tmavé miesto, kde bude oddychovať 24 až 48 hodín. Počas tohto času sa do vody uvoľní maximum chuti a vône.

4. Krok

Po lúhovaní tekutinu preceďte – najlepšie cez jemné plátno alebo gázu. Prelejte do hrnca, prisypte kyselinu citrónovú a cukor. Pomaly zohrievajte a miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí. Neprevárajte.

5. Krok

Hotový sirup nalejte do čistých fliaš alebo pohárov, nechajte vychladnúť a dôkladne uzavrite. Ak chcete predĺžiť trvanlivosť, môžete sirup sterilizovať pri teplote 85 °C po dobu 20 minút. Uchovávajte ho na tmavom a suchom mieste, kde vydrží niekoľko mesiacov.

reklama:

Domáci sirup z medovky je viac než len sladidlo – je to kúsok pokoja v pohári. Pridajte ho do perlivej vody s ľadom, alebo si ním oslaďte chvíle oddychu pri teplom čaji. V oboch prípadoch poteší vaše zmysly aj nervy.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.