- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Ovocie v skle z cukru
Ovocie v skle z cukru

- Kusov: 5
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 2 jahody
- 6 hrozien
- 1 banán
- 2 mandarínky
- 200 g cukru
- 70 ml vody
- 1 lyžička citrónovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Ako vyrobiť dezert ovocie v skle z cukru doma? Aké ovocie je vhodné na ovocné aranžmány v skle? Bude stačiť takmer akékoľvek ovocie a bobule. Hlavným kritériom je, že ovocie musí byť pevné, inak v horúcom sirupe vytečie. A malé, aby nespadlo zo špajlí. Chcel by som dodať, že je lepšie zvoliť mierne kyslé ovocie v kombinácii s cukrom bude harmonickejšie.
2. Krok
Vložte vysoký pohár vody do mrazničky na 10-15 minút vopred, voda by mala dobre vychladnúť. Umyte bobule a ovocie a dobre ich osušte. Ktoré je potrebné ošúpať a nakrájať si vopred pripravte. Mandarínky môžete nechať celé, alebo ich môžete rozdeliť na plátky. Všetky navlečte na špajle. Skontrolujte, či plody neopadávajú.
3. Krok
Cukor nasypeme do hrnca s hrubým dnom, zalejeme vodou a citrónovou šťavou (alebo octom). Kyselina je potrebná, aby cukor nezačal kryštalizovať. Sirup nechajte variť na strednom ohni. Za stáleho miešania počkáme, kým zovrie a cukor sa úplne nerozpustí. Sirup varte pod kontrolou teploty. Mám špeciálny teplomer. Ak ho nemáte, zamerajte sa na čas a vzhľad sirupu.
4. Krok
Sirup povaríme na teplotu 140°C. Bude to trvať asi 10 minút. Mal by jemne zozlatnúť. Ak nemáte teplomer, urobte test na guľôčke - kvapnite trochu sirupu do ľadovej vody (tej, ktorá bola vopred vychladená). Ak kvapka stuhne na guľu, sirup je pripravený. Ak je guľa mäkká, ešte sirup povarte.
5. Krok
Ďalej budete musieť konať rýchlo, pretože karamel rýchlo tuhne. Namočte ovocie alebo bobule do karamelu a niekoľkokrát ho otočte. A potom ho rýchlo ponorte do pohára s ľadovou vodou, podržte 5 sekúnd a vyberte. Do peny zapichnite špajľu alebo ju vložte do vysokého pohára. Nechajte úplne vychladnúť.
6. Krok
Takto glazujeme zvyšok ovocia. Karamel postupne vychladne, takže po pár špajdách ho opäť zapnite na najnižší oheň. Karamelizované ovocie podávame úplne vychladené. Dobrú chuť!
Ovocie v skle (tanghulu, tanhulu) je obľúbený čínsky dezert, ktorý si získal lásku sladkých chúťok po celom svete. Svetlý vzhľad týchto sladkostí sa spája s jedinečnou chuťou, čo z nich robí skutočné kulinárske majstrovské dielo. Vytvorenie tanghulu vyžaduje určitú zručnosť a trpezlivosť, ale konečný výsledok stojí za všetko úsilie. Tento jednoduchý, no lahodný dezert určite poteší maškrtníkov svojim nevšedným vzhľadom a bohatou chuťou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
46 videní