Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ovocie v skle z cukru

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Ovocie v skle.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 5
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 20min
reklama:

Suroviny

  • 2 jahody
  • 6 hrozien
  • 1 banán
  • 2 mandarínky
  • 200 g cukru
  • 70 ml vody
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ako vyrobiť dezert ovocie v skle z cukru doma? Aké ovocie je vhodné na ovocné aranžmány v skle? Bude stačiť takmer akékoľvek ovocie a bobule. Hlavným kritériom je, že ovocie musí byť pevné, inak v horúcom sirupe vytečie. A malé, aby nespadlo zo špajlí. Chcel by som dodať, že je lepšie zvoliť mierne kyslé ovocie v kombinácii s cukrom bude harmonickejšie.

2. Krok

Vložte vysoký pohár vody do mrazničky na 10-15 minút vopred, voda by mala dobre vychladnúť. Umyte bobule a ovocie a dobre ich osušte. Ktoré je potrebné ošúpať a nakrájať si vopred pripravte. Mandarínky môžete nechať celé, alebo ich môžete rozdeliť na plátky. Všetky navlečte na špajle. Skontrolujte, či plody neopadávajú.

3. Krok

Cukor nasypeme do hrnca s hrubým dnom, zalejeme vodou a citrónovou šťavou (alebo octom). Kyselina je potrebná, aby cukor nezačal kryštalizovať. Sirup nechajte variť na strednom ohni. Za stáleho miešania počkáme, kým zovrie a cukor sa úplne nerozpustí. Sirup varte pod kontrolou teploty. Mám špeciálny teplomer. Ak ho nemáte, zamerajte sa na čas a vzhľad sirupu.

4. Krok

Sirup povaríme na teplotu 140°C. Bude to trvať asi 10 minút. Mal by jemne zozlatnúť. Ak nemáte teplomer, urobte test na guľôčke - kvapnite trochu sirupu do ľadovej vody (tej, ktorá bola vopred vychladená). Ak kvapka stuhne na guľu, sirup je pripravený. Ak je guľa mäkká, ešte sirup povarte.

5. Krok

Ďalej budete musieť konať rýchlo, pretože karamel rýchlo tuhne. Namočte ovocie alebo bobule do karamelu a niekoľkokrát ho otočte. A potom ho rýchlo ponorte do pohára s ľadovou vodou, podržte 5 sekúnd a vyberte. Do peny zapichnite špajľu alebo ju vložte do vysokého pohára. Nechajte úplne vychladnúť.

6. Krok

Takto glazujeme zvyšok ovocia. Karamel postupne vychladne, takže po pár špajdách ho opäť zapnite na najnižší oheň. Karamelizované ovocie podávame úplne vychladené. Dobrú chuť!

reklama:

Ovocie v skle (tanghulu, tanhulu) je obľúbený čínsky dezert, ktorý si získal lásku sladkých chúťok po celom svete. Svetlý vzhľad týchto sladkostí sa spája s jedinečnou chuťou, čo z nich robí skutočné kulinárske majstrovské dielo. Vytvorenie tanghulu vyžaduje určitú zručnosť a trpezlivosť, ale konečný výsledok stojí za všetko úsilie. Tento jednoduchý, no lahodný dezert určite poteší maškrtníkov svojim nevšedným vzhľadom a bohatou chuťou.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

46 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.