- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - zákusky
 - Ovocná princezná
 
Ovocná princezná
          - Kusov: 24
 - Porcií: 12
 - Čas Prípravy: 15min
 - Varenie: 25min
 - Hotové Za: 60min
 
http://www.gospodarski.hr/Recipe/123/vona-princeza/936/#.VeWDHfbtlBc
Suroviny
- 200 g hladkej múky
 - 30 g práškového cukru
 - 150 g masla
 - 30 ml smotany na šľahanie
 - 1 vanilkový cukor
 - Krém:
 - 360 ml mlieka
 - 1 vajce
 - 3 lyžice gustinu (škrobu)alebo zlatého klasu
 - 2 lyžice cukru
 - 40 g masla
 - 1 vanilkový cukor
 - 250 g broskýň nakrájaných na plátky
 - Želé:
 - 250 g nakrájaných broskýň na plátky
 - 100 ml broskyňovej šťavy
 - 1 lyžica cukru
 - 3 lyžice gustinu
 - 1 lyžička rumu
 - 170 ml šľahačky na ozdobu
 
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravíme krehké cesto.Vo veľkej mise zmiešame múku , maslo,šľahačku a cukor,vanilkový cukor .Vypracujeme cesto a vtlačíme do formy..zarovnáme ho napríklad pohárom a prepicháme vidličkou. plech 29 x 26 x 4 vložíme asi na 20 minút do mraziaka..Medzitým si vyhrejeme rúru na 170°C a po uplynutí 20 minút čo nám cesto odpočívalo v mraze ho šupneme do rúry a pečieme cca 25 minút.Po upečení necháme vychladnúť vo forme..
2. Krok
Pripravíme si krém:Zmiešaním mlieka ,vajca a kukurčného škrobu.Miešame kým sa nám všetko neprepojí a potom dáme prevariť za stáleho miešania.*Pridáme aj cukor a varíme až do zhustnutia.
3. Krok
Ešte do teplého pudingu primiešame maslo a vanilkový cukor a miešame až kým sa cukor nerozpustí.Krém potom nalejte na plech už na vychladnutý korpus ..Broskyne si očistíme a ak nám vadí koža aj tej sa môžete zbaviť zabarením..Potom ich nakrájame na plátky asi 1 cm a tie zasypeme cukrom a pokvapkáme citrónovou šťavou..Počkáme chvíľu kým neabsorbujú cukor a potom ich vtláčame do krému.Potom vložíme zákusok na 1 hodinu do zatuhnutia do chladničky.
4. Krok
Pripravíme si želé: Rozmixujeme v mixéri broskyne bez šupy pridáme 100 ml šťavy ..Potom prelejeme do hrnca a dáme varič spolu s cukrom .V troche vody alebo šťavy si rozrobíme škrob a potom uvaríme hustý puding do ktorého po odstavení pridáme ešte rum.S týmto želatínovým krémom zalejeme zákusok necháme úplne vychladnúť..Pred servírovaním dozdobíme šľahačkou a broskyňami..
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
16417 videní