Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Ovocná princezná

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Ovocná princezná
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 24
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 60min

http://www.gospodarski.hr/Recipe/123/vona-princeza/936/#.VeWDHfbtlBc

reklama:

Suroviny

  • 200 g hladkej múky
  • 30 g práškového cukru
  • 150 g masla
  • 30 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • Krém:
  • 360 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 3 lyžice gustinu (škrobu)alebo zlatého klasu
  • 2 lyžice cukru
  • 40 g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g broskýň nakrájaných na plátky
  • Želé:
  • 250 g nakrájaných broskýň na plátky
  • 100 ml broskyňovej šťavy
  • 1 lyžica cukru
  • 3 lyžice gustinu
  • 1 lyžička rumu
  • 170 ml šľahačky na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme krehké cesto.Vo veľkej mise zmiešame múku , maslo,šľahačku a cukor,vanilkový cukor .Vypracujeme cesto a vtlačíme do formy..zarovnáme ho napríklad pohárom a prepicháme vidličkou. plech 29 x 26 x 4 vložíme asi na 20 minút do mraziaka..Medzitým si vyhrejeme rúru na 170°C a po uplynutí 20 minút čo nám cesto odpočívalo v mraze ho šupneme do rúry a pečieme cca 25 minút.Po upečení necháme vychladnúť vo forme..

2. Krok

Pripravíme si krém:Zmiešaním mlieka ,vajca a kukurčného škrobu.Miešame kým sa nám všetko neprepojí a potom dáme prevariť za stáleho miešania.*Pridáme aj cukor a varíme až do zhustnutia.

3. Krok

Ešte do teplého pudingu primiešame maslo a vanilkový cukor a miešame až kým sa cukor nerozpustí.Krém potom nalejte na plech už na vychladnutý korpus ..Broskyne si očistíme a ak nám vadí koža aj tej sa môžete zbaviť zabarením..Potom ich nakrájame na plátky asi 1 cm a tie zasypeme cukrom a pokvapkáme citrónovou šťavou..Počkáme chvíľu kým neabsorbujú cukor a potom ich vtláčame do krému.Potom vložíme zákusok na 1 hodinu do zatuhnutia do chladničky.

4. Krok

Pripravíme si želé: Rozmixujeme v mixéri broskyne bez šupy pridáme 100 ml šťavy ..Potom prelejeme do hrnca a dáme varič spolu s cukrom .V troche vody alebo šťavy si rozrobíme škrob a potom uvaríme hustý puding do ktorého po odstavení pridáme ešte rum.S týmto želatínovým krémom zalejeme zákusok necháme úplne vychladnúť..Pred servírovaním dozdobíme šľahačkou a broskyňami..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

16397 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.