- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Ovocná vášeň
Ovocná vášeň
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 225 g práškového cukru
- 2 lyžičky rumového cukru
- 1,2 dl oleja
- 1,2 dl vody
- 300 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 6 bielkov
- Preliv:
- mlieko
- likér Maraschino
- Ovocný krém:
- 200 g čučoriedok
- 150 g cukru
- 70 g gustinu
- 50 g masla
- Vanilkový krém:
- 6 žĺtkov
- 150 g práškového cukru
- 500 g mascarpone
- 250 ml smotany na šľahanie
- Na ozdobu:
- 200 ml smotany na šľahanie
- ovocie
Postup prípravy
1. Krok
Polovicu cukru si dáme do misy.pridáme k nemu rumový cukor , olej a vodu a krátko premiešame šľahačom.Pridáme múku s práškom do pečiva a znovu premiešame.Potom v inej miske vyšľaháme bielka so štipkou soli a postupne pridávame zostávajúci cukor a vyšľaháme tuhý sneh.Sneh potom po časiach zľahka vmiešame do cesta.
2. Krok
Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 20 x 30 a pečieme v predhriatej rúre pri 180°C 20 - 25 minút.Potom necháme piškótu mierne vychladnúť preklopíme na pracovnú dosku a odstránime papier na pečenie.Piškótu rozrežeme na 3 rovnaké časti.Prerežeme vodorovne.
3. Krok
Všetky tri piškóty pokropíme zmesou mlieka a likéru.
4. Krok
Ovocný krém pripravíme tak, že čučoriedky posypeme cukrom a na malom plameni necháme povariť kým sa cukor nerozpustí.V troche vody rozmiešame kukuričný škrob a vlejeme do čučoriedkového pyré a miešame kým zmes nezhustne.Potom pridáme maslo dobre premiešame a necháme za občasného premiešania vychladnúť.
5. Krok
Vanilkový krém pripravíme tak, že nad parou vyšľaháme žĺtka s cukrom ..Šľaháme 15 -20 minút až kým zmes nezhustne.Potom necháme vychladnúť a prišľaháme mascarpone a vyšľahanú šľahačku.
6. Krok
Prvý plát natrieme najskôr ovocným krémom, potom naň navrstvíme mascarpone krém a prikryjeme druhou piškótou.Tu postup zopakujeme.
7. Krok
Posledný piškótový plát potrieme vyšľahanou šľahačkou a dozdobíme ovocím..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1240 videní