Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ovocné jogurtové rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dscn5133.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • korpus:
  • 4 vajcia
  • 300g jemného kryštálového cukru (krupica)
  • 100ml mlieka
  • 100ml oleja
  • 300g polohrubej múky
  • 2 lyžice tmavého kakaa
  • 1 kypriaci prášok do pečiva (12g)
  • krém:
  • 150ml vody
  • 20g želatina jemná prášková
  • 500 (max.600g) hustý smotanový jogurt
  • 250ml smotany na šlahanie
  • práškový cukor podľa chuti
  • ovocný puding:
  • 300ml ovocný sirup (ja som dala broskyňový)
  • 600ml vody
  • 2 vanilkové pudingy (2x37g)
  • práškový cukor podľa chuti
  • ovocie:
  • ja som dnes dala 2 veľké banány, 2 kiwi a 250g čerstvých jahôd
  • - plech na pečenie 40x29cm vysoký 4cm
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

korpus: Celé vajcia vyšlahám s kryštálovým cukrom do penista, zašlahám mlieko a olej (pozor, strieka to) a nakoniec zašlahám múku s kakaom a práškom do pečiva. Vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech a upečiem. Ja som piekla na 180°asi 25 minút (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Korpus nechám vychladnúť a potom naň nalejem želatinový krém z jogurtu.

2. Krok

krém: Želatinu dám napučať na 30 minút do vody. Zatiaľ si vyšlahám šlahačku a v ďalšej miske si zmiešam jogurt s cukrom. Nabobtnanú želatinu zahrejem, aby sa rozpustila (max. 60°) a postupne ju tenkým prúdom prilievam do jogurtu a poriadne spolu vyšlahám (pozor, strieka to). Odporúčam šlahač so stojanom, alebo je dobré mať pomocníka :). Nakoniec zašlahám vyšlahanú šlahačku a nalejem na vychladnutý korpus a dám do chladničky stuhnúť. Na dobre stuhnutý a vychladený krém naukladám na husto (na tenšie plátky) nakrájané ovocie a to opatrne zalejem horúcim ovocným pudingom.

3. Krok

ovocný puding: Zmiešam ovocný sirup s vodou, ochutnám a prisladím. Množstvo cukru záleží od sirupu, ktorý použijete. Do hrnca nasypem vanilkové pudingy, postupne po troškách prilievam sirupovú vodu a miešam, aby v pudingu neboli hrčky. Za stáleho miešania uvarím puding. Horúci puding opatrne nalejem na zachladený korpus s krémom a ovocím. Puding "lejem" tenkým prúdom tak, aby pokryl všetko ovocie. Nechám vychladnúť a potom dám ešte do chladničky poriadne zachladiť. Krájam rezy alebo kocky.

reklama:

Poznámka:

Tieto rezy robievam na rôzne spôsoby, napríklad aj s tvarohom alebo kyslou smotanou namiesto jogurtu. Alebo nedám do korpusu kakao a rezy vyzerajú úplne inak. Ovocie si môžete nakombinovať podľa svojej chuti, ročného obdobia a zásob v komore a chladničke. Sirup si takisto môžete vybrať podľa svojej chuti a použitého ovocia. V zime zase môžete dať zavárané ovocie a šťavu z kompótu použiť do ovocného pudingu namiesto vody (v tom prípade dávam menej cukru). Ak nemáte radi kupované ovocné sirupy môžete si ovocný puding urobiť z 900ml ovocného džúsu.

Tieto jednoduché jogurtové rezy robievam na viacero spôsobov a toto je jeden z nich …

Dscn5056.jpg

Za tento recept ďakujeme úžasnému blogu  RECEPTY Z MOJEJ KUCHYNE A ZÁHRADY, kde nájdete viac mňamiek!

Originál recept TU

Priemerné hodnotenie receptu

(4.1 / 5)

30 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

70267 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.