- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Pagáče s medvedím cesnakom
Pagáče s medvedím cesnakom
- Kusov: 60
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 1:10 hod
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 1 kg hladkej múky
- 50 g droždia
- 2 lyžice soli
- 2 žĺtky + 1 na potretie
- 5,5 dcl mlieka
- 0,5 dcl oleja
- 100 g lístkov medvedieho cesnaku nasekaných na drobno
- 150 g masla
- 3 lyžice kyslej smotany
- 1 lyžica cukru do kvásku
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si kvások s mlieka, cukru a droždia.. Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, primiešame cukor a necháme 10 minút nech sa droždie aktivuje.
2. Krok
Do misy si dáme preosiatu múku, pridáme k nej soľ, žĺtka, kyslú smotanu, olej a zvyšné mlieko.Vymiesime hladké jemné nie príliš tuhé cesto..
3. Krok
Necháme ho na teplom mieste, prikryté utierkou kysnúť asi 1 hodinu.
4. Krok
Po nakysnutí cesto preložíme na pracovnú dosku a vyvaľkáme na hrúbku 2 prstov ..Potrieme povrch rozpusteným maslom a posypeme nasekaným medvedím cesnakom..a poprekladáme ..Takto prekladáme ešte aspoň 2 - 3 krát po 15 minútach podkysnutia... Nakoniec vyvaľkáme na 1 prst a vykrajujeme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie.
5. Krok
vrch každého pagáčika potrieme vyšľahaným žĺtkom v troche mlieka..Môžete ich posypať napríklad rascou alebo sézamom..
6. Krok
Pagáčiky pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C asi 20 minút..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.7 / 5)
15 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
26656 videní