- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Pagáčiky s údeným mäsom a syrom
Pagáčiky s údeným mäsom a syrom
- Kusov: 30
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 0,5 dcl vlažného mlieka
- 1 lyžička cukru
- 20 g čerstvého droždia
- 500 g hladkej múky
- 2 lyžičky soli
- 250 g masla
- 1 vajce
- 2 dcl kyslej smotany
- 250 g údenej šunky alebo údeného mäsa
- Na vrch :
- 1 vajce
- 100 g údeného syra
Postup prípravy
1. Krok
Do vlažného mlieka prisypeme cukor, rozdrobíme droždie, premiešame a počkáme, kým vzíde. Do veľkej misy preosejeme múku, zmiešame ju so soľou a rozdrobíme s maslom. V strede urobte jamku, rozšľahajte do nej vajíčko, prilejte kyslú smotanu a droždie.
2. Krok
Začneme miesiť ručne. Keď sa spojí, položte ho na pomúčenú pracovnú dosku alebo dosku na miesenie a tam pokračujte v práci. Vypracujeme stredne tuhé cesto. Pridajte nakrájanú údenú šunku a pokračujte v miesení, kým sa úplne nerozmieša v ceste. Keď sa nám cesto nelepí na dosku ani na ruky, voľne ho zabalíme do igelitu a dáme do chladničky aspoň na dve hodiny, ale ešte lepšie cez noc.
3. Krok
Vykysnuté cesto položíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku prsta a vykrajujeme formičkou s priemerom 4 cm. Pagáčiky ukladáme na plech nie príliš tesne vedľa seba. Plech je pokrytý papierom na pečenie, vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme strúhaným syrom a pečieme pri 190°C 25 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
494 videní