- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Pagáčiky zo zemiakovej kaše
Pagáčiky zo zemiakovej kaše
- Kusov: 30
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 150 ml vlažného mlieka
- trochu viac ako 1/2 kocky droždia, alebo 1 sušené droždie
- 1 lyžička cukru
- 700 g hladkej múky
- 200 g zemiakovej kaše
- 200 g masti
- 100 ml kyslej vody ( voda + 1 lyžička octu)
- 2 vajcia
- 1 lyžica soli
- Na potretie:
- vajce
- hrubá soľ
- rasca
- sezam
Postup prípravy
1. Krok
Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie, pridáme cukor a necháme aktivovať kvások. Do múky pridajte aktivované droždie, kyslú vodu, potom tuk a zemiakovú kašu, soľ a vajce, potom vypracujte hladké cesto.
2. Krok
Vymiesené cesto prikryte fóliou alebo utierkou a nechajte cez noc v chladničke. Nasledujúci deň premieste a potom preložte na pomúčenú dosku. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm.. Nakrájame na štvorce alebo vykrajujeme kolieska alebo iné požadované tvary. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme hrubozrnnou soľou a rascou alebo sezamom.
3. Krok
Pečte v predhriatej rúre na 200°C asi 20 minút.
Zemiakovú kašu môžete použiť tú, ktorá vám zostala z obeda alebo ju uvariť z dvoch menších zemiakov, potom rozmixovať s trochou masla a mlieka.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
755 videní