Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Palacinková torta s kávovým krémom a ovocím

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Palacinkova torta.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Valika Bitarová
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • na palacinky:
  • 250 ml mlieka + niečo navyše na prípadné zriedenie
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžica rozpusteného masla
  • štipka soli
  • 100 g hladkej múky
  • 3 lyžice kakaa
  • prepustené maslo na opekanie alebo olej
  • Plnka:
  • 2 lyžice kávy instantnej
  • 250 g mascarpone
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžica krémového kávového likéru
  • 350 ml smotany na šľahanie
  • ovocie podľa chuti na zdobenie
  • čokoládová pleva na zdobenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V mlieku rozšľahajte vajcia, cukor, rozpustené maslo a štipku soli. Múku preosejte spolu s kakaom. Do tekutej zmesi metlou zašľahajte kakaovú múku a nechajte v chlade odležať najmenej 30 minút (cesto ale môžete pripraviť až deň vopred). Môžete ho tiež rozmixovať.

2. Krok

Rozohrejte plochú panvicu a slabo ju vytrite troškou prepusteného masla. Pokiaľ cesto príliš zhustlo, trochu ho zrieďte mliekom. Nalejte na panvicu malú zberačku cesta a nakláňaním panvice cesto rýchlo a dôkladne rozlejte po celej ploche. Palacinku opekajte z jednej strany kým cesto nespevnie, potom ju obráťte a opečte z druhej strany . Tak spracujte všetko cesto. Hotové palacinky skladajte na tanier, mali by ste mať 8–10 tenkých palaciniek.

3. Krok

Na náplň rozotrite instantnú kávu s troškou vlažnej vody na pastu. Mascarpone rozmiešajte s práškovým cukrom, rozpustenou kávou a likérom. Šľahačku vyšľahajte do polotuha a spojte s krémom z mascarpone.

4. Krok

Na servírovací tanier položte prvú palacinku, naneste na ňu časť kávového mascarpone a môžete tiež pridať pár kúskov ovocia (väčšie kusy môžete aj prepoliť). Potrite ďalšiu palacinku a položte ju na prvú. Postupujte až do spotrebovania krému a palaciniek. Nechajte 30 minút odpočinúť v chladničke. Potom prelejete tortu pripravenou čokoládovou polevou a ozdobte ovocím podľa vašej chuti..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

452 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.