Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Palacinkový tunel

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Palacinkový tunel
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • Palacinky:
  • 2 vajcia
  • 100 g hladkej múky
  • ak chcete čokoládové 2 lyžice múky nahradiť 2 lyžicami kakaa
  • 250 ml mlieka
  • 30 ml oleja
  • štipka soli + štipka cukru
  • Na tunel:
  • 9 listov želatíny alebo 15 g v prášku
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 6 polovíc broskýň z kompótu
  • 150 g tmavej čokolády
  • 150 ml smotany na polevu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme palacinky..Postup vám nebudem rozpisovať, myslím že palacinky ste už robili..Ak chcete čokoládové, 2 lyžice hladkej múky nahraďte kakaaom.

2. Krok

Krém si pripravíme v prvom rade namočením želatíny do studenej vody. 4 ks Broskyne z kompótu mixérom rozmixujeme na pyré.Potom k nim pridáme cukor, mascarpone, vanilkový cukor a všetko vymiešame.potom vmiešame vyšľahanú šľahačku.

3. Krok

Namočenú želatínu zahrejeme podľa návodu ochladíme a vmiešame do krému.

4. Krok

Idem vrstviť..Použijeme formu na biskupský chlebíček alebo na srnčí chrbát..Ak nemáte , môžete použiť aj menšiu tortovú formu.vystelieme ju cez okraje potravinárskou fóliou.

5. Krok

Na dno nalejeme asi tak 1 - 1,5 cm krému.Palacinky naplníme trochou krému a dáme do každej pár broskýň nakrájaných na kocky.zvinieme alebo urobíme šatôčku.Ukladáme na krém.Prvú vrstvu palaciniek zakryjeme krémom a dáme ďalšiu vrstvu plnených palaciniek.Zakryjeme vrstvou krému a dáme do chladničky poriadne zatuhnúť.

6. Krok

Pripravíme si vo vodnom kúpeli zo smotany a čokolády polevu..Tuhý dezert vyberieme z chladničky, vyklopíme z formy , odstránime fóliu a prelejeme čokoládovou polevou.

7. Krok

pri podávaní krájame namočeným nožom v teplej vode..môžete prizdobiť vyšľahanou šľahačkou a plátkami broskýň..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1268 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.