- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Panenka pečená v lístkovom ceste
Panenka pečená v lístkovom ceste
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 200 g šampiňónov
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- olej
- soľ a mleté čierne korenie
- petržlenová vňať
- oregano
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 žĺtky
- 2 vajcia
- 700 g bravčovej panenky
- 1 lístkové cesto
Postup prípravy
1. Krok
Nakrájajte huby a mrkvu. Cibuľu nakrájame na drobno a opražíme na oleji. Prisypeme mrkvu a huby, dochutíme soľou, korením, petržlenovou vňaťou a oreganom. Keď sa odparí voda, prisypeme múku, dobre premiešame, pridáme vajce a necháme vychladnúť.
2. Krok
Mäso necháme vcelku, osolíme ho a okoreníme a predpečieme, aby získalo kôrku. Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik hrubý pol centimetra. Natrieme naň pripravenú vychladnutú plnku a nakoniec do stredu položíme vychladnutú predpečenú panenku.. Cesto preložíme, tak aby spoj bol na spodnej strane.. Preložíme na plech vyložený s papierom na pečenie .. Vrch potrieme žĺtkom , a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C
3. Krok
Pečieme do zlatista..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
619 videní