- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- čokolada
- Panna cotta s citrusovou vôňou
Panna cotta s citrusovou vôňou
- Kusov: 8
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 5min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- Tmavá čokoládová vrstva:
- 300 ml šľahačkovej smotany
- 125 g horkej čokolády
- 2 lyžice cukru
- kôra z citrusu podľa chuti (citrón, pomaranč alebo mandarínka)
- Biela smotanová vrstva:
- 300 ml šľahačkovej smotany
- 125 ml plnotučného mlieka
- 2 čajové lyžičky želatíny v prášku
- 2 lyžičky citrusového džemu
- 1/2 šálky cukru
Postup prípravy
1. Krok
Čokoládu si rozlámeme na menšie kúsky.Rozvaríme si smotanu a nalámanú čokoládu pridáme,spolu s kôrou napríklad z pomaranča..Poháriky do ktorých chceme panna cottu pripraviť si položíme do nádoby, napríklad do zapekacej misky tak, aby boli naklonené a opatrne nalejeme čokoládu..Ak trochu zababreme od čokolády okraj pohára keď trochu zatuhne zotrieme to..Takto naliatu čokoládu dáme zatuhnúť do chladničky aspoň na dve hodiny..
2. Krok
Želatínu podľa návodu na obale pripravíme v mlieku..Kasicky sa pripravuje tak, že sa nechá na 10 minút napučať a potom sa zahreje cca na 60 °C ..Šľahačku tiež prehrejeme pridáme do nej cukor aj 2 lyžice džemu pre chuť..Potom premiešame so želatínou a poháre kde je už zatuhnutá čokoláda vyplníme smotanouvou panna cottou..Samozrejeme nesmie byť smotanová zmes horúca pretože by sa vám čokoláda pustila a už by váš pohár nemal taký efekt ktorý sa snažíme dosiahnuť..
3. Krok
Preto odporúčam pred naliatím do smotanovej zmesi vyčkať kým nebude mať aspoň izbovú teplotu,a poháre s čokoládou dať na pár minút do mraziaku..
4. Krok
Hotové panna cotty necháme potom na 4 hodiny v chlade nech želatína urobí svoju prácu a potom dozdobíme podľa fantázie...
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4240 videní