- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- vegan
- Paprika plnená v paradajkovej omáčke
Paprika plnená v paradajkovej omáčke
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:40 hod
Suroviny
- ryža guľatá Mánya guľatozrnná 100-150g
- sójový granulát 1 bal.
- cibuľa 1 väčšia
- paradajky čerstvé 1 kg
- paradajky pasírované 700g
- paprika čerstvá 4 ks
- bobkový list
- voda 400 ml
- cukor hnedý 7 PL
- soľ nerafinovaná 2 KL
- škorica mletá 1 KL
- cibuľa 1 ks
- múka špaldová hladká 128 g
- múka ražná celozrnná jemná 122g
- ovsené vločky 50 g
- voda teplá 200 ml
- droždie čerstvé 0,5 kocky
- cukor hnedý trocha na kvások
Postup prípravy
1. Krok
Sójový granulát som pripravila podľa návodu, ryžu guľatu Mánya som uvarila, cibuľu nakrájala na drobno. Po vychladnutí som spolu s hraškou premiešala vo väčšej nádobe a nechala postáť.
2. Krok
Do pekárničky na chlieb som dala vymiesiť cesto: najprv som dala teplú vodu, na to múku, vločky, soľ, cukor, droždie. Po vymiesení som cesto vybrala a premiesila ručne na valček a nechala kysnúť asi 20 minút. Do veľkého kastróla som dala variť vodu a po vykysnutí som knedľu varila 8 minút, potom obrátila a ďaľších 8 minút, samozrejme po zakrytou pokrievkou.
3. Krok
Kým knedľa chladla, pripravila som omáčku. Do väčšieho hrnca som dala nakrájané paradajky, prepolenú 1 papriku, cibuľu, bobkové listy, pasírované paradajky, cukor a vodu. Nechala som prevrieť a odstavila. Po chvíli som zmes rozmixovala a vrátila na sporák aj s prídavkom škorice, ochutnala a odstavila. Omáčku som nepasírovala, bola by veľká škoda zrniečka z paradajok a šupku dať preč.
4. Krok
A ešte pokiaľ sa omáčka varila, pripravila som guľky. Do troch paprík som zmes naplnila a z ostatnej urobila guľky. Položila na pekáč a v rúre dopekala 25 minút. A mohlo sa servírovať. Bolo to výbornéééé a verte, že nepreháňam.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5113 videní