- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Papriky plnené pohánkou a mäsom
Papriky plnené pohánkou a mäsom
- Kusov: 3
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- 3 ks paprika
- 250 g mletého bravčového mäsa
- 100 g pohánka
- 70 g mrkva
- 40 g masla
- 400 ml voda
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme mrkvu a za stáleho miešania opekáme 2-3 minúty.
2. Krok
K mrkve pridáme mleté mäso. Smažte ďalšie 2-3 minúty, pričom mleté mäso neustále rozbíjajte špachtľou. K mrkve pridáme mleté mäso. Smažte ďalšie 2-3 minúty, pričom mleté mäso neustále rozbíjajte vareškou..
3. Krok
Potom pridáme do panvice prepláchnutú pohánku . Zalejte 250 ml vody a priveďte do varu. Pridajte soľ a korenie. Varte prikryté 20-25 minút.
4. Krok
Zapnite rúru na predhriatie na 180°C. Papriky umyjeme, klobúčiky opatrne odrežeme (vrchnáčiky nevyhadzujeme, poslúžia ako klobúčiky). Papriky naplníme pohánkou a mletým mäsom a vložíme do zapekacej misy..
5. Krok
Papriky prikryte zrezanými čiapkami. Paradajkový pretlak zmiešajte s vodou, nalejte do formy s paprikou a vložte do rúry. Pečte 35-40 minút pri 180°C .
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
106 videní