Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Paradajková polievka s mletým mäsom a hubami

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Paradajkova s hubami.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 1 stredná cibuľa
  • 1 stonka zeleru
  • 100 g slaniny
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička provensálskeho korenia
  • 500 g mletého mäsa
  • 300 g šampiňónov
  • 800 g paradajky vo vlastnej šťave
  • 500 ml vývaru alebo vody
  • soľ , cukor a mleté čierne korenie
  • 30 g parmezán
  • 200 g mozzarella
  • 20 g bazalky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Cibuľu, cesnak, zeler a slaninu nakrájame nadrobno. Šampiňóny nakrájame na plátky, mozzarellu nastrúhame na hrubom strúhadle a parmezán na jemnom strúhadle. V hrnci na strednom ohni zohrejte 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja. Pridajte cibuľu, zeler a slaninu a smažte za stáleho miešania 3-4 minúty.

2. Krok

Pridajte cesnak a provensálske bylinky, smažte a miešajte ďalšiu pol minúty. Pridáme mleté ​​mäso a opekáme, pričom hrudky rozbíjame varechu, a opekáme kým sa mäso nezatiahne. Pridajte drvené paradajky so šťavou, ako aj vývar alebo vodu.

3. Krok

Priveďte do varu, pridajte soľ, cukor a korenie podľa chuti. Znížte oheň takmer na minimum a polievku varte 20 minút. 10 minút pred koncom pridajte huby.

4. Krok

5 minút pred koncom nastrúhame parmezán. Do polievky pridáme nadrobno nasekanú bazalku, premiešame a vypneme oheň. Pred podávaním do každej misky polievky pridáme nastrúhanú mozzarellu.

reklama:

Poznámky k prísadám:

Mleté mäso . Tento recept môže byť vyrobený s mletým hovädzím mäsom, mletým bravčovým mäsom alebo kombináciou oboch. Ak chcete ľahšiu verziu polievky, použite mleté ​​kuracie mäso.

Vývar . Zoznam zložiek obsahuje „vývar alebo vodu“. Polievka bude chutiť oveľa sýtejšie s vývarom, preto si pre najextrémnejšie prípady nechajte nahradiť vodou. Okrem kuracieho vývaru poslúži ľahký teľací alebo zeleninový vývar.

Paradajky . V recepte navrhujem použiť celosezónnu verziu konzervovaných paradajok – bude stačiť akákoľvek odroda – celá, nakrájaná a dokonca aj mletá. V letnej sezóne môžete do polievky použiť čerstvé zrelé paradajky s pridaním malého množstva paradajkovej pasty pre väčšiu bohatosť.

Slanina . Tá sa používa na dodanie jemnej dymovej chuti. Namiesto slaniny môžete v podobnom množstve použiť šunku z celého mäsa.

Huby . Najjednoduchšou a najdostupnejšou možnosťou sú šampiňóny. Hliva ustricová by bola dobrá voľba. Prípadne môžete použiť aj mrazené lesné huby podľa vlastného výberu.

Syr . Tento recept používa 2 druhy syra – parmezán a mozzarellu. Prvý môžete nahradiť akýmkoľvek iným podobným tvrdým syrom. Mozzarella, ktorú tu potrebujete, sa používa na pizzu, nie na šalát v slanom náleve. Ak chcete, môžete namiesto mozzarelly použiť suluguni. Medzi vzdialenejšie možnosti patrí čedar, gouda alebo ementál.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

13 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.