Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Parené buchty plnené ovocím

reklama:
Fb.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Suroviny

  • cesto: 500 – 550g polohrubej múky,
  • 1/2 kocky čerstvého droždia (20g),
  • 5 lyžíc oleja,
  • štipka soli,
  • 3 lyžice kryštálový cukor,
  • 300ml vody
  • – čerstvé ovocie (jahody, marhule, slivky)
  • – olej na natieranie buchiet aj panvice
  • – rozpustené maslo na poliatie buchiet na tanieri
  • – cukor, kakao, mak alebo orechy na posypanie na tanieri

Postup prípravy

1. Krok

zo 100ml teplej vody, lyžičky cukru a droždia si urobte kvások a zamieste si mäkké cesto.

2. Krok

Múky najskôr 500g a potom prisýpam podľa potreby.

3. Krok

Keď je cesto vykysnuté, rozvaľkám ho na pomúčenej doske, radielkom rozdelím na 4 rovnako široké pásy a potom každý pás na 4 častí (16 štvorcov).

4. Krok

Na každý dám ovocie (ja som dala polovicu marhule), zabalím do buchtičky, nechám asi 30 min. podkysnúť a potom ich naparím.

5. Krok

Na tanieri polejem rozpusteným maslom a posypem kakaom, makom alebo orechami, ktoré zmiešam s práškovým cukrom.

6. Krok

a tu prikladám to netradičné parenie podla receptu,mám to vyskúšané je to super…su tie buchtičky také iné…také mňamkové:.

7. Krok

Buchty naukladám do vymastenej hlbokej teflonovej panvice tak, aby sa navzájom nedotýkali, každú zvlásť dobre pomastím aj zvrchu, podlejem asi 100ml vody, prikryjem pokrievkou tak, aby neunikalo veľa pary a dám na sporák poriadne rozovrieť, potom stíšim plyn (nie celkom) a parím cca 8 – 10 min. Všetka voda by mala vyvrieť a buchty by mali byť odspodu trochu pripečené (křupavé) Ak sa vám pripečú viac, nevadí. Treba si to otestovať na svojom sporáku, ja mám plynový a celkom dobre sa mi to robí.

reklama:
reklama:
reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

444 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.