- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- buchty
- Parené buchty s vanilkovým krémom a makom
Parené buchty s vanilkovým krémom a makom
- Kusov: 12
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Buchty:
- 1 dcl mlieka
- 15 g čerstvého droždia
- 2 lyžice cukru
- 300 g hladkej múky
- 1 vajce
- štipka soli
- 10 g masla
- slivkový lekvár
- Vanilkový krém:
- 6 žĺtkov
- 6 dcl mlieka
- 3 lyžice cukru
- 1 vanilkový struk
- Na posypanie:
- 2 lyžice mletého maku
- 2 lyžice práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme lyžicu-dve cukru, čím sa proces ešte lepšie naštartuje.
2. Krok
Medzitým si do misy preosejeme múku, čím sa cesto ešte viac prevzdušní. V strede urobíme jamku, vlejeme vykysnutý kvások, rozpustené maslo, môže byť aj olej, a jedno vajce, štipku soli tak spracujeme ručne alebo najskôr strojom, potom ručne.
3. Krok
Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť.
4. Krok
Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme tak na 0,5 cm nožom alebo radielkom Nakrájajte na 10 x 10 štvorce ...
5. Krok
Do každého štvorca dáme lyžičku lekváru a zabalíme do gule (knedle ) buchty.
6. Krok
Vo veľkom hrnci priveďte do varu vodu, položte na ňu naparovaciu nádobu alebo sitko a duste pod pokrievkou asi 10 až 15 minút. Môžete použiť aj čínsky parník vyrobený z bambusu.
7. Krok
Krém : Vaječné žĺtky sa dobre premiešajú s mliekom a cukrom v stredne kovovej alebo žiaruvzdornej sklenenej miske, potom nad parou, šľahaním miešame až vznikne jemný krém. Pridajte semienka z vyškrabaného vanilkového struku. Keď je krém prevarený a hustý odstavíme.
8. Krok
Keď je všetko hotové, polejeme buchtičky omáčkou (alebo rozpusteným maslom), posypeme mletým makom s práškovým cukrom a podávame.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
497 videní