Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Parené buchty s vanilkovým krémom a makom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mega krtkova torta 1.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.nosalty.hu
  • Kusov: 12
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Buchty:
  • 1 dcl mlieka
  • 15 g čerstvého droždia
  • 2 lyžice cukru
  • 300 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 10 g masla
  • slivkový lekvár
  • Vanilkový krém:
  • 6 žĺtkov
  • 6 dcl mlieka
  • 3 lyžice cukru
  • 1 vanilkový struk
  • Na posypanie:
  • 2 lyžice mletého maku
  • 2 lyžice práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme lyžicu-dve cukru, čím sa proces ešte lepšie naštartuje.

2. Krok

Medzitým si do misy preosejeme múku, čím sa cesto ešte viac prevzdušní. V strede urobíme jamku, vlejeme vykysnutý kvások, rozpustené maslo, môže byť aj olej, a jedno vajce, štipku soli tak spracujeme ručne alebo najskôr strojom, potom ručne.

3. Krok

Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť.

4. Krok

Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme tak na 0,5 cm nožom alebo radielkom Nakrájajte na 10 x 10 štvorce ...

5. Krok

Do každého štvorca dáme lyžičku lekváru a zabalíme do gule (knedle ) buchty.

6. Krok

Vo veľkom hrnci priveďte do varu vodu, položte na ňu naparovaciu nádobu alebo sitko a duste pod pokrievkou asi 10 až 15 minút. Môžete použiť aj čínsky parník vyrobený z bambusu.

7. Krok

Krém : Vaječné žĺtky sa dobre premiešajú s mliekom a cukrom v stredne kovovej alebo žiaruvzdornej sklenenej miske, potom nad parou, šľahaním miešame až vznikne jemný krém. Pridajte semienka z vyškrabaného vanilkového struku. Keď je krém prevarený a hustý odstavíme.

8. Krok

Keď je všetko hotové, polejeme buchtičky omáčkou (alebo rozpusteným maslom), posypeme mletým makom s práškovým cukrom a podávame.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

638 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.