Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Parený trojboj…

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
IMG_20150817_112019
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 40
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 50min
  • Varenie: 12min
  • Hotové Za: 1:10 hod

IMG_20150817_102726

reklama:

Suroviny

  • 1 kg polohrubej múky
  • 40 g droždia
  • 4 lyžice cukru
  • 1 lyžička soli
  • 2 žĺtka
  • 1 celé vajce
  • 4 dcl mlieka
  • 1 maslo
  • na plnku :
  • mak, granko,škorica
  • levár
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások.keď nám kvasnice naskočia vypracujeme z múky kvásku vajec a soli cesto..

2. Krok

Necháme kysnúť cca 40 minút.Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm a do stredu dáme lekvár..spojíme do guľky a ukladáme na plech aby nám ešte buchty podkysli. Necháme 15 minút prikryté odpočívať.

3. Krok

Paríme 12 minút prikryté.Potom vyberieme a potrieme maslom alebo olejom aby nám neobschli.

4. Krok

Pred podávaním polejeme maslom a posypeme plnkou ktorá nám najviac chutí..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.1 / 5)

11 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

25705 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.