Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Paris Brest

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Paris brest.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Orechová pasta:
  • 180 g cukru
  • 150 g lieskových orieškov
  • 150 g mandlí
  • štipka soli
  • Odpaľované cesto:
  • 100 ml vody
  • 100 ml mlieka
  • 100 g masla
  • štipka soli
  • 1 lyžica cukru
  • 150 g hladkej múky
  • 4 menšie vajcia
  • Na posypanie:
  • práškový cukor
  • 50 g mandľových lupienkov
  • Krém:
  • 800 ml mlieka
  • 4 žĺtky
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 120 g Zlatého klasu (vanilkový puding)
  • 150 g masla
  • 300 g orieškovej pasty
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Lieskové oriešky a mandle dáme do pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 15 minút za občasného miešania. Ešte horúce ich preložíme na čistú kuchynskú utierku a pretrieme, aby sa odstránila šupka z lieskových orieškov. Z mandlí nezíde, ale to nevadí. Môžete použiť len lieskové orechy, prípadne si určiť pomer lieskových orieškov a mandlí. Do panvice s hrubším dnom dáme cukor a na strednom ohni zahrievame, kým sa neroztopí. Občas premiešame, ale dávame pozor, aby sa karamel nepripálil. Ukončite zahrievanie keď sa všetok cukor roztopí a keď karamel dosiahne peknú medenú farbu. Odstavíme z ohňa, pridáme štipku soli a hneď pridáme opražené lieskové oriešky a mandle. Premiešame a rýchlo preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rozotrite čo najviac, aby sa vám neskôr ľahšie lámali kúsky, keď karamel vychladne a zatuhne.. Vychladnuté skaramelizované lieskové oriešky a mandle nalámeme na menšie kúsky a vložíme do mixéra. Toto množstvo budete musieť pravdepodobne pomlieť na dva krát. Takže meliete, kým lieskové oriešky a mandle nezačnú púšťať tuk a zmes sa nezmenia sa na pastu. Pri mletí budete musieť častejšie zastavovať sekanie a lyžičkou odstrániť usadeniny zo stien mixéra a nasmerovať ich k nožu. Celý proces mixovania mi trval asi 10 minút.

2. Krok

Najprv pripravte plech. Budete potrebovať veľký plech na pečenie. Na papier na pečenie si kružidlom nakreslíme 4 kruhy s priemerom 12 cm a papier otočíme na druhú stranu. Ak urobíte 4 kruhy s priemerom 12 cm, všetky sa zmestia na jeden plech a ak sa rozhodnete pre menšie kruhy s priemerom 8 cm, budete potrebovať dva plechy a budete piecť na dva krát, čo robí prvý variant oveľa praktickejší. V každom prípade urobte, ako chcete. Môžete tiež nakresliť jeden veľký kruh s priemerom podľa želania a zo zvyšku zmesi urobiť menšie kruhy .

3. Krok

Do panvice s vyššími okrajmi nalejte vodu a mlieko, pridajte maslo, soľ a cukor, potom dajte všetko na sporák a zohrejte do varu. Keď sa zmes varí, odstavíme z ohňa a pridáme preosiatu múku, pomaly prisypávame a stále miešame metličkou, aby sa nám nevytvorili hrudky. Opäť dáme cesto na sporák, ešte raz dobre premiešajte, aby sa vytvorila guľa a na miernom ohni za stáleho miešania opekáme ešte ďalšie 2 minúty, aby sa cesto pripekalo na dno panvice. Potom ho odstavíme a necháme vychladnúť na 15 - 20 minút..

4. Krok

Keď uvarené cesto vychladne, vezmite mixér a pridávajte po jednom vajcia a stále miešajte. Dobre vymiešame na hladkú krémovú zmes. Preneste zmes do cukrárskeho vrecka s okrúhlym alebo hviezdicovým nástavcom s priemerom 10-12 mm.

5. Krok

Z vnútornej strany nakreslených kruhov nastriekame cesto do kruhu na pripravenom plechu tak, že najprv nakreslíte jeden kruh pozdĺž čiary, potom ďalší kruh vedľa neho zvnútra a potom ďalší kruh do stredu dvoch, kde sa pripájajú.. Ak robíte malé kruhy, bude stačiť, ak zmes raz vytlačíte do kruhu.

6. Krok

Po vytlačení posypte cesto práškovým cukrom a mandľovými lupienkami. Cesto pečieme v predhriatej rúre na 180°C, 40-45 minút. Rúru neotvárajte asi 35 minút! Až potom ju môžete trochu pootvárať, aby ste skontrolovali farbu cesta. Keď dostane peknú hnedo-zlatú farbu, je upečené, ale pozor, aby sa vám nespálili mandľové lupienky. Cesto vyberieme z rúry, a necháme v kuchyni na teplejšom mieste vychladnúť, pretože náhle zmeny teploty mu neprospievajú. Kým cesto chladne, pripravíme si krém.

7. Krok

Vaječné žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme trochu mlieka, aj puding a všetko dobre spojíme metličkou do bezhrudkovej hmoty. Zvyšok mlieka dáme variť.. V teplom mlieku (nečakajte, kým zovrie) uvarte žĺtkovú zmes tak, že ju prilievate tenkým prúdom a stále miešame metličkou. Vrátime na oheň a varíme, kým krém nezhustne, ako pri pudingu. Odstavíme z ohňa, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.

8. Krok

Najprv si mixérom vyšľaháme vlažný krém, potom pridáme maslo izbovej teploty a mixérom dobre vymiešame na hladký krém. Nakoniec pridajte 300 g orechovej pasty, ktorú ste si predtým pripravili, a ešte raz všetko dobre premiešajte mixérom.

9. Krok

Krém zakryte potravinárskou fóliou a pred plnením dajte do chladničky aspoň na hodinu. Dá sa to urobiť aj cez noc, ak chcete na druhý deň naplniť Paris Brest fresh, pretože keď ho naplníte a dezert vložíte do chladničky, krém na boku je pri dlhšom odležaní v chladničke náchylný na zaschnutie.

10. Krok

Kolieska v strede prerežeme ostrým zúbkovaným nožom. Vychladnutý krém vložte do cukrárskeho vrecka s hviezdicovým nástavcom a vtlačte ho do stredu spodného kruhu. Krém na bohatú náplň je dosť v dvoch radoch. Krém prikryjeme vrchným kolieskom a vrch posypeme práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

951 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.