- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Paris-Brest neskutočný zákusok
Paris-Brest neskutočný zákusok
- Kusov: 40
- Porcií: 40
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Odpaľované cesto:
- 85 g masla
- 180 ml vody
- štipka soli
- 130 g polohrubej múky
- 3 - 4 vajcia
- Krém:
- 330 ml mlieka
- 80 g cukru
- 4 žĺtka
- 25 g kukuričného škrobu
- 60 g masla
- ďalej potrebujete:
- 200 g nuttely
- 1 lyžica práškového cukru
- Krakelin:
- 65 g masla
- 65 g cukru
- 70 g hladkej múky
- Taliansky maslový krém:
- 100 g vaječných bielkov
- 130 g cukru
- 45 ml vody
- 400 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravíme odpaľované cesto.Do hrnca si nalejeme vodu pridáme štipku soli a nakrájame maslo na kúsky.
2. Krok
Na strednom plameni zohrievame až kým sa maslo nerozpustí..Potom na chvíľu odložíme z plameňa a vmiešame múku s metličkou..vrátime na oheň a miešame až kým sa neuvarí hustá kaša a cesto sa nezačne odliepať od dna aj okrajov.asi 2 - 3 minúty..Miešame už drevenou vareškou.
3. Krok
Odstránime z ohňa, cesto presunieme do misky a necháme mierne vychladnúť..Potom postupne vmiešavame vajcia jedno po druhom, a za každým poriadne do hladka premiešame.Počet vajec závisí od hustoty cesta..Cesto by nemalo byť ani riedke ani husté..Cesto miešame až kým nebude hladké a lesklé..
4. Krok
Cesto potom dáme do cukrárskeho vrecka s okrúlou dýzou s priemerom cca 10 - 11 mm..
5. Krok
Pripravíme si kraklin..Vymiesime si maslo s cukrom a s múkou do hladkej hmoty.Miesime rukou...
6. Krok
Hotové cesto si dáme medzi dva papiere na pečenie a vyvaľkáme ho..Asi na 1,5 až 2 mm.Vložíme na pár minút do mrazničky.
7. Krok
Na plech si dáme papier na pečenie a cukrárskym vreckom striekame kolieska s priemerom 4 cm.Potom vyberieme krakelín z mrazničky a necháme pár minút pri izbovej teplote..Vykrajujeme z neho kolieska s priemerom o trochu väčším ako sme striekali prvé a každé položíme na koliesko na papieri na pečenie a mierne pritlačíme.
8. Krok
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 180°C - 200°C asi 30 - 35 minút bez toho aby sme otvárali dvierka.Zatiaľ si pripravíme puding.
9. Krok
Vyšľaháme si žĺtka s cukrom do peny..Potom pridáme škrob a spolu premiešame.
10. Krok
Privedieme mlieko do varu..Potom ho tenkým prúdom vlievame k vaječnej zmesi za stáleho šľahania..Keď je mlieko vmiešané dáme opäť na plameň a uvaríme hustý puding.
11. Krok
Keď puding trochu vychladne vmiešame ešte do teplého maslo..Potom prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.
12. Krok
Pripravíme si taliansky krém.Do 75 g cukru a vodu i dáme do hrnca.Zvyšný cukor vyšľaháme z bielkami do snehu.Hrniec s cukrom a s vodou dáme na stredný plameň a skaramelizujeme.Karamel by mal zostať hustý.urobte skúšku na studený tanierik.
13. Krok
Do vyšľahaného snehu tenkým prúdom pridávame karamel za stáleho šľahania.Šľaháme až kým sa nevytvorí hustý krém..Necháme asi 5 minút vychladnúť a potom šľaháme znovu s tým že v troch fázach pridáme mäkké maslo izbovej teploty.
14. Krok
K vychladnutému pudingu primiešame taliansky krém a nakoniec vmiešame 130 g nutelly.Šľaháme pri nízkych otáčkach až kým krém nebude lesklý a hladký.
15. Krok
Nuttela ktorá nám zostala sa dá do cukrárskeho vrecka .A do druhého si dáme hotový krém.
16. Krok
Z upečených koliesok zrežeme vrcholce a naplníme krémom..Potom urobíme malú ďopku z nuttely, a znovu nastriekame krém.Prikryjeme vrchnáčikom ktorý sme odrezali.Vrch môžete zľahka posypať práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(2.6 / 5)
10 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
12195 videní