- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Parížske rožky
Parížske rožky
- Kusov: 20+20las.
- Porcií: 40ks
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Z tohoto cesta robím aj laskonky… akurát, že do krému nedám kakao…
Suroviny
- Cesto:
- 12pl kryš.cukor
- 1 hlboký zrovnaný tanier mletých vlaš.orechov
- 3pl kopcom polohrubá múka
- 1čl prášok do pečiva
- 6 bielkov
- Plnka:
- 6ks žĺtky
- 1dl sl. smotany
- 200g kr.cukor
- 1/2 palmarím
- 1 maslo
- Poleva:
- 200g čokoláda na varenie
- 100g cera
Postup prípravy
1. Krok
Bielky vyšľaháme s cukrom nad parou do hustej peny,do mletých orechov zamiešame múku a prášok,cez cukrárenské vrecko tlačíme na plech, vystlaný papierom na pečenie,rožky a dáme do rúry na 150 st sušiť nie prudko piecť tak isto cez šablónu robím laskonky...
2. Krok
Plnku robíme tiež nad parou, smotana, cukor a žĺtky,do zhustnutia,ešte do teplého zamiešame palmarín,maslo vyšľaháme a vymiešame s vychladnutou žĺtkovou masou ,upečené rožky naplníme a polejeme
3. Krok
čokoládovú polevu urobíme rozpustením čokolády v cere.Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
30 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
127954 videní