- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cestoviny
- Parmezánové gnocchi
Parmezánové gnocchi
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 7min
- Hotové Za: 17min
Suroviny
- 150 g hrubej múky
- 3 žĺtky
- štipka soli
- 500 g múčnych zemiakov uvarených v šupe
- muškátový oriešok
- 50 g masla
- 100 g parmezánu
- gustin
Postup prípravy
1. Krok
Zemiak uvarené v šupe si očistíme a nastrúhame n a jemnom strúhadle alebo zomelieme.Zemiaky by mali byť teplé.pridáme k nim aj nastrúhaný parmezán na tom istom strúhadle.
2. Krok
Vymiešame si maslo s vaječnými žĺtkami a drevenou vareškou vmiešame do zemiakov ešte za tepla.Vmiešame aj múku pridáme soľ aj muškátový oriešok. a vypracujeme jemné nelepivé cesto.
3. Krok
cesto si dáme na pracovnú plochu ktorú si posypeme gustinom a vyšúľame dlhý šúľok z ktorého odkrajujeme kúsky z ktorých formujeme gnocchi.
4. Krok
Každú gnocchi ešte pretlačíme vidličkou aby sa nám vytvoril typický vzor drážok.
5. Krok
Gnocchi varíme v osolenej vriacej vode asi 7 minút..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1303 videní