- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Parmezánové krekry
Parmezánové krekry
- Kusov: 40
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 250 g hladkej špeciál múky
- 100 g studeného masla
- 1 žĺtok
- 50 g jemného strúhaného parmezánu alebo pecorina
- 80 g kyslej smotany
- 2 strúčiky cesnaku (pretlačeného)
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky čerstvého mletého korenia
- 1 lyžička nasekaného rozmarínu (čerstvého)
- kôra z polovice citróna
- Okrem toho:
- bielko na potretie
- pár lístkov rozmarínu na dekoráciu
Postup prípravy
1. Krok
všetky zložky na cesto spolu vymiešame..Hotové cesto zabalíme do valčeka s priemerom 5 cm a dáme do chladničky na 2 hodiny, alebo do mrazničky na 30 minút.
2. Krok
Po uplynutí tejto doby cesto nakrájame na plátky hrubé 4 - 5 mm a ukladáme ich na plech vyložený s papierom na pečenie.každý kúsok potrieme vyšľahaným bielkom, a ozdobíme kúskom rozmarínu.
3. Krok
Plech vložíme do predhriatej rúry na 190°C a pečieme cca 20 minút..Kontrólujeme aby nám krekry nezhoreli.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
857 videní