- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- raňajky
- Paštéta z hydinovej pečene
Paštéta z hydinovej pečene
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 25 ml olivového oleja
- 200 g mrkvy
- 200 g cibule
- 100 g slaniny
- 3 strúčiky cesnaku
- trochu koňaku
- 600 g pečene hydinovej
- tymian
- zelená cibuľka
- 150 g masla
- 250 ml slepačieho vývaru
Postup prípravy
1. Krok
Njaskôr si udusíme cibuľu smrkvou na olivovm oleji do mäkka.cca 15 minút..Cibuľku máme nakrájanú na jemné kocky a mrkvu nastrúhanú na strúhadle.
2. Krok
potom pridáme slaninku na kocky ,cesnak koňak ,tymián a zelenú cibuľku.To popražíme 3 minútky..nakoniec pridáme nadrobno nakrájanú kuraciu pečeňa a orestujeme tak na 2 - 3 minútky..zalejeme vývarom a 20 minút necháme dusiť.
3. Krok
pred dodusením dbáme na to, aby sa nám odparila prebytočná voda..necháme vychladnúť..potom rozmixujeme..dochutíme. a nakoniec primiešame maslo.
4. Krok
Veľmi chutná k tomu je cibuľová marmeláda. Na jemné rezančeky nakrájaná cibula opražená na horúcom olivovom oleji dozlatista, potom znížte teplotu, pridajte maslo a pražíme ďalších 5 minút. Keď je cibuľa mäkká, pridáme cukor a červené víno, a necháme odpariť.
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
13025 videní