Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Paštéta z husacej pečene

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Psteta z husacej pecene.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 300 g husacia pečeň
  • 2 stredne veľké šalotky
  • 50 g masla
  • 30 ml extra panenského olivového oleja
  • 75 ml koňaku
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 stonky tymiánu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na paštétu z husacej pečene ošúpeme šalotku a nakrájame nadrobno. Opatrne naklepte husaciu pečeň a odstráňte šľachy .. Pečeň nakrájame ostrým nožom na menšie kúsky.

2. Krok

Na nepriľnavej panvici roztopíme a rozohrejeme maslo s olejom a husaciu pečeň opečieme pri vyššej teplote, aby zvonku pekne zhnedla. Teraz znížte oheň a pridajte šalotky. Zmes restujte na strednom ohni, kým šalotka nezmäkne, asi 6-8 minút. Potrieme Noily Prat (francúzskym vermútom) alebo koňakom a necháme asi 2 minúty prevrieť tekutinu, aby sa odparil alkohol a zostala len jemná aróma. Odtrhnite lístky tymiánu a pridajte ich, na miernom ohni opäť dusíme asi 3-4 minúty. Teraz prilejeme šľahačku a všetko krátko privedieme do varu. Vypnite sporák a nechajte zmes 1-2 minúty lúhovať. Dochutíme soľou, korením a pečeňovú zmes necháme mierne vychladnúť.

3. Krok

Vložte zmes do mixéra a mixujeme na pyré, kým paštéta nedosiahne požadovanú konzistenciu. Pre obzvlášť jemnú, roztierateľnú paštétu z husacej pečene možno zmes prepasírovať aj cez sitko. Paštétu z husacej pečene dáme do misky alebo pohára a necháme v chladničke stuhnúť aspoň 4 hodiny, kým nie je pevná.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

13 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.