- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Paštéta z husacej pečene
Paštéta z husacej pečene
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 300 g husacia pečeň
- 2 stredne veľké šalotky
- 50 g masla
- 30 ml extra panenského olivového oleja
- 75 ml koňaku
- 200 ml smotany na šľahanie
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 stonky tymiánu
Postup prípravy
1. Krok
Na paštétu z husacej pečene ošúpeme šalotku a nakrájame nadrobno. Opatrne naklepte husaciu pečeň a odstráňte šľachy .. Pečeň nakrájame ostrým nožom na menšie kúsky.
2. Krok
Na nepriľnavej panvici roztopíme a rozohrejeme maslo s olejom a husaciu pečeň opečieme pri vyššej teplote, aby zvonku pekne zhnedla. Teraz znížte oheň a pridajte šalotky. Zmes restujte na strednom ohni, kým šalotka nezmäkne, asi 6-8 minút. Potrieme Noily Prat (francúzskym vermútom) alebo koňakom a necháme asi 2 minúty prevrieť tekutinu, aby sa odparil alkohol a zostala len jemná aróma. Odtrhnite lístky tymiánu a pridajte ich, na miernom ohni opäť dusíme asi 3-4 minúty. Teraz prilejeme šľahačku a všetko krátko privedieme do varu. Vypnite sporák a nechajte zmes 1-2 minúty lúhovať. Dochutíme soľou, korením a pečeňovú zmes necháme mierne vychladnúť.
3. Krok
Vložte zmes do mixéra a mixujeme na pyré, kým paštéta nedosiahne požadovanú konzistenciu. Pre obzvlášť jemnú, roztierateľnú paštétu z husacej pečene možno zmes prepasírovať aj cez sitko. Paštétu z husacej pečene dáme do misky alebo pohára a necháme v chladničke stuhnúť aspoň 4 hodiny, kým nie je pevná.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
13 videní