- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- paštéta
- Paštéta z kačacej pečene
Paštéta z kačacej pečene
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Paštéta z kačacej pečene je výnimočným pokrmom, ktorý si získal obľubu najmä ako občerstvenie na cestách. Túto lahodnú paštétu si však môžete pripraviť aj na slávnostnejšie príležitosti, kedy ju môžete podávať s brusnicami ako vynikajúce predjedlo na sviatočný obed.
Suroviny
- 500 g kačacej pečene
- 2 lyžice masla na opečenie
- 125 g masla
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 60 ml smotany
- Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Príprava pečene: Pečeň dôkladne umyjeme, necháme odkvapkať a nakrájame na menšie kúsky.
2. Krok
Smaženie: V panvici rozohrejeme 2 lyžice masla, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Po chvíli pridáme aj pečeň a opekáme ich približne 5 minút, kým nie sú mäkké.
3. Krok
Mixovanie: Opečenú pečeň vložíme do misy, pridáme smotanu, zmäknuté maslo, soľ a korenie. Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú pastu.
4. Krok
Chladenie: Pripravenú zmes naplníme do malých mištičiek, povrch uhladíme a dáme na niekoľko hodín do chladničky, aby stuhla.
Takto pripravená paštéta je ideálnym doplnkom na stôl, ktorý si určite získa každého milovníka dobrého jedla.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
20 videní