- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nátierka
- Paštéta z kuracej pečene s karamelizovanou cibuľkou
Paštéta z kuracej pečene s karamelizovanou cibuľkou
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 500 g kuracej pečene
- 500 g cibule
- 1 pomaranč
- 300 ml sherry
- 100 ml oleja
- 250 g masla
- 50 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžica cukru
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Cibuľu nakrájajte na pol krúžky a nalejte do panvice s rozohriatym rastlinným olejom. Dochutíme soľou, korením a dusíme na miernom ohni za občasného miešania, kým cibuľa nestratí šťavu .
2. Krok
Pridajte cukor, trochu sherry, trochu pomarančovej šťavy a kôry a pokračujte v dusení cibule, občas ju premiešajte a počkajte, kým sa tekutina zas odparí a cibuľa získa karamelový odtieň. Bude to trvať 15-20 minút, ale môžete pokračovať dlhšie. Sherry môžete občas pridať..
3. Krok
Hotovú cibuľu preložíme do misky a na tej istej panvici orestujeme kuraciu pečeň.. Môžete pridať trochu oleja, do pečene pridáme pomarančovú kôru a trochu sherry.. Ochutíme soľou a mletým korením.. Odstavíme a necháme vychladnúť.
4. Krok
Cibuľu, pečeň vložíme do mixéra, polejeme smotanou a prešľaháme. Postupne pridáme maslo nakrájané na malé kúsky a ďalej šľaháme.
5. Krok
Hotovú paštétu nalejte do formy alebo do sklenených pohárikov, uzavrite, alebo prekryte strečovou fóliou a dajte poriadne zachladiť..
Tip:
Namiesto sherry môžete použiť iné obohatené víno, napríklad Madeira.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
540 videní