- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- predjedlo
- Paštéta z kuracích pečienok
Paštéta z kuracích pečienok
- Kusov: 5
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 1 cibuľa
- 500 g kuracích pečienok
- 150 g masla
- 70 ml koňaku
- soľ a korenie podľa chuti
- 100 ml granátového jablka
- 1 lyžica želatíny
Postup prípravy
1. Krok
Kuracia pečeň je základom paštéty; je krehkejšia a mäkšia ako hovädzia, teľacia alebo bravčová. Toto predjedlo si samozrejme môžete pripraviť aj s vyššie uvedenými pečeňami; stále to bude fungovať, ale chuť bude trochu iná. To isté platí pre koňak; môžete ho ľahko vynechať; predjedlo bude mať len jemnejšiu chuť.
2. Krok
Najprv sa kuracia pečeň musí dôkladne umyť pod tečúcou vodou, potom sa musia odstrániť všetky žily.
3. Krok
Jednu cibuľu nakrájajte pomerne nahrubo a orestujte na masle (50 g). Pridajte pečeň a pokračujte v opekaní pečene a cibule na miernom ohni ďalších asi 10 minút. Keď kúsky pečene prestanú krvácať po prepichnutí nožom, pridajte korenie podľa chuti. Tentoraz som nepridala nič iné ako soľ. Nalejte koňak. Zvýšte teplotu a odparte alkohol.
4. Krok
Nechajte pečeň mierne vychladnúť a preložte ju do mixéra. Pridajte 100 g zmäknutého masla. Pečeň dôkladne rozmixujte, kým nevznikne hladká a homogénna zmes.
5. Krok
Ochutnajte soľ a lyžicou rozdeľte paštétu do pripravených zapekacích misičiek alebo iných nádob. Rozotrite paštétu tak, aby od okraja bolo aspoň 0,5 cm. Nezabudnite paštétu uhladiť špachtľou a dajte do chladničky.
6. Krok
Namočte 1 rovnú polievkovú lyžicu želatíny do 100 ml šťavy z granátového jablka a nechajte 10-15 minút lúhovať. Ak používate instantnú želatínu, postupujte podľa pokynov na obale.Hrniec so šťavou postavte na sporák a zohrievajte ju na miernom ohni, kým nedosiahne 60 °C. Je dôležité, aby šťava nezovrela. Ak máte doma teplomer, použite ho. V opačnom prípade ju jednoducho odmerajte okom.
7. Krok
Hrniec odstavte zo sporáka, nechajte šťavu mierne vychladnúť a nalejte ju do zapekacích misočiek. Dajte do chladničky aspoň na 1 hodinu.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5 videní