Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Paštéta z kuracích pečienok

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Kuracfia pasteta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 5
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • 500 g kuracích pečienok
  • 150 g masla
  • 70 ml koňaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 100 ml granátového jablka
  • 1 lyžica želatíny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Kuracia pečeň je základom paštéty; je krehkejšia a mäkšia ako hovädzia, teľacia alebo bravčová. Toto predjedlo si samozrejme môžete pripraviť aj s vyššie uvedenými pečeňami; stále to bude fungovať, ale chuť bude trochu iná. To isté platí pre koňak; môžete ho ľahko vynechať; predjedlo bude mať len jemnejšiu chuť.

2. Krok

Najprv sa kuracia pečeň musí dôkladne umyť pod tečúcou vodou, potom sa musia odstrániť všetky žily.

3. Krok

Jednu cibuľu nakrájajte pomerne nahrubo a orestujte na masle (50 g). Pridajte pečeň a pokračujte v opekaní pečene a cibule na miernom ohni ďalších asi 10 minút. Keď kúsky pečene prestanú krvácať po prepichnutí nožom, pridajte korenie podľa chuti. Tentoraz som nepridala nič iné ako soľ. Nalejte koňak. Zvýšte teplotu a odparte alkohol.

4. Krok

Nechajte pečeň mierne vychladnúť a preložte ju do mixéra. Pridajte 100 g zmäknutého masla. Pečeň dôkladne rozmixujte, kým nevznikne hladká a homogénna zmes.

5. Krok

Ochutnajte soľ a lyžicou rozdeľte paštétu do pripravených zapekacích misičiek alebo iných nádob. Rozotrite paštétu tak, aby od okraja bolo aspoň 0,5 cm. Nezabudnite paštétu uhladiť špachtľou a dajte do chladničky.

6. Krok

Namočte 1 rovnú polievkovú lyžicu želatíny do 100 ml šťavy z granátového jablka a nechajte 10-15 minút lúhovať. Ak používate instantnú želatínu, postupujte podľa pokynov na obale.Hrniec so šťavou postavte na sporák a zohrievajte ju na miernom ohni, kým nedosiahne 60 °C. Je dôležité, aby šťava nezovrela. Ak máte doma teplomer, použite ho. V opačnom prípade ju jednoducho odmerajte okom.

7. Krok

Hrniec odstavte zo sporáka, nechajte šťavu mierne vychladnúť a nalejte ju do zapekacích misočiek. Dajte do chladničky aspoň na 1 hodinu.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.